Deze 7 etenswaren kun je het beste vermijden

0
273

Wil je gezonder leven en misschien zelfs wat gewicht verliezen? Dan kun je overal teruglezen wat je moet eten om dit te bewerkstelligen. Maar hoe zit het nu met de etenswaren die je beter kunt vermijden, zowel in het dagelijkse leven als wanneer je daadwerkelijk gewicht wilt verliezen? We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

  1. Witbrood

Vervang het witbrood direct voor bruin, of nog liever meergranen brood. Witbrood heeft teveel ongezonde toevoegingen en geeft je veel minder snel een gevuld gevoel. Waar 2 meergranen boterhammen je uren kunnen vullen, heb je hier in vergelijking haast wel een half wit brood voor nodig. Zorg natuurlijk ook voor gezond broodbeleg: net zo belangrijk!

  1. Roomijs

Hoewel het heerlijk is om af en toe een bolletje vanille roomijs naar binnen te sneaken, is dit een echte dooddoener voor een dieet. Er zit ontzettend veel suiker, maar ook vet in. Ruil de bolletjes roomijs liever in voor een zelfgemaakt waterijsje.

  1. Friet en chips

Aardappelen zijn zelf al een van de etenswaren die je beter kunt vermijden, maar wanneer je deze in de vorm van friet of chips eet zijn ze nog ongezonder. De vetten in het frietvet waar zowel friet als chips in gemaakt worden zijn natuurlijk geen goede toevoegingen op de gezonde levensstijl. Daarnaast zitten er in een zak chips tal van toevoegingen waarvan je waarschijnlijk niet eens weet wat het is!

  1. Mueslirepen

Hoewel ze vaak verkocht worden als een ‘gezond tussendoortje’ zijn de muesli- en granola repen helemaal niet zo gezond. De basisingrediënten zijn wellicht zo verkeerd nog niet, maar het totaal wordt met een enorme hoeveelheid suiker aan elkaar geplakt.

  1. Vruchtensappen

Hoewel het in veel gevallen als gezond gezien wordt is een vruchtensap helemaal zo gezond niet. Het bevat misschien veel fruit, maar alle gezonde vezels die dit fruit bezitten zijn bij productie al uitgezeefd. Wat overblijft zijn fruitwater en volop suiker.

  1. Yoghurtdranken

Yoghurt is in principe gezond: totdat het in een drankvorm op de schappen verschijnt. De yoghurt wordt namelijk aangelengd met suiker en allerlei toevoegingen: en dat geeft het die lekkere zoete smaak. Beter vermijden dus!

  1. Cruesli

Net als wanneer het gaat om de mueslirepen zit ook cruesli in basis vol gezonde ingrediënten. Maar om de cruesli lekker te maken wordt er wederom een hoop suiker en andere toevoegingen toegevoegd. Maak je cruesli liever gewoon lekker zelf!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here