7 redenen waarom vroeg opstaan een goed idee is

0
509

Niet veel mensen houden van het idee om vroeg op te staan. Dat je meer aan je dag hebt als je vroeg opstaat, is een open deur maar tóch vindt het gros van de mensen het lastig om voor 07.00 uur op te staan. Toch maar eens overwegen, want vroeg opstaan blijkt heel veel voordelen op te leveren voor je gezondheid.  Daarom geven wij 7 redenen waarom vroeg opstaan een heel goed idee is!

Je slaat geen ontbijt over

Geen honger hebben bij het wakker worden en gebrek aan tijd zijn de belangrijkste redenen om het ontbijt ’s ochtends over te slaan. Je ontbijt overslaan is echter niet goed voor je gezondheid. Ons lichaam heeft na een nacht slapen dringend nood aan gezonde voedingsstoffen. Als je ontbijt, zul je je de rest van de dag energieker voelen en gefocust zijn. Vroeg wakker worden geeft je tijd om te ontbijten en je eten klaar te maken voor de rest van de dag.

Je kan rustig nadenken over je dagindeling

Als je vroeg wakker wordt, heb je meer tijd om na te denken over je ontbijt, aankleden en hoe je nu op tijd gaat komen op je werk. Kortom: neem je meer tijd voor de ochtend, dan kun je ook meer nadenken over je dag! Hierdoor heb je meer ruimte, rust en heb je meer controle over jouw dagindeling.

Je hebt tijd om ’s ochtends te sporten

Als je vroeg opstaat in de ochtend, en dan ook echt rond 06.00 uur, heb je alle tijd om een work-out te doen. ’s Ochtends ben je nog fit en zal het je gemakkelijker afgaan om te trainen, dan na een zware dag en als je al moe bent. Bovendien maakt je lichaam door ’s ochtends te sporten veel enfordine aan, waardoor je gedurende de dag meer energie zult hebben. Geen koffie meer nodig, zo!

Meer productiviteit

De meest succesvolle mensen zijn vroege vogels. De reden hiervoor is dat je veel meer gedaan krijgt als je vroeg wakker wordt. Niet alleen ’s ochtends, maar dit geldt voor de gehele dag. Als je vroeg opstaat, krijg je de rest van de dag veel meer voor elkaar. Neem je meer tijd voor de ochtend, dan kun namelijk ook nog nadenken over je dag. Wat ga je doen? Daardoor zal je hele dag productiever verlopen.

Bovendien werk je ’s ochtends efficiënter. Dit komt doordat je ’s ochtends minder afleiding hebt, doordat er nog weinig prikkels zijn. Er zullen weinig telefoontjes komen en de wereld is nog stil. Hierdoor kun je in alle rust werken.

Een beter humeur

Ochtendmensen staan volgens onderzoek vaak positiever, meer tevreden en bovenal optimistischer in het leven. Vroeg opstaan leidt tot minder depressies en andere psychologische problemen. En dat brengt ons bij het volgende voordeel.

Minder stress

Als je vroeg opstaat, zul je de rest van de dag minder stress ervaren. Hoe je je dag begint, bepaalt namelijk veel voor de rest van de dag! Je zult versteld staan dat hoe positiever je je dag begint, hoe positiever de rest van de dag zal worden. Als je vroeg opstaat vermijdt je namelijk gehaast gedrag. Dit zal je de rest van de dag een kalm en ontspannen gevoel geven. Je hebt alle ruimte en rust om te ontbijten, douchen, sporten en om te werken. En dit levert uiteindelijk minder stress op! Zo kan jij de hele wereld aan.

Betere slaapkwaliteit

Mensen die vroeg opstaan hebben vaak een goede vaste slaaproutine. Ze gaan vroeg naar bed en staan vaak elke dag op hetzelfde uur op. Dit maakt het vroege opstaan ook gemakkelijker, zeker als je elke dag op hetzelfde uur opstaat.

Door dagelijks op hetzelfde tijdstip wakker te worden, wordt het circadiane- ritme gestabiliseerd. Dit is het slaap-waak ritme. Als dit stabiel is, zijn de hormoonspiegels in het lichaam ook in balans. En dit zal de kwaliteit van je slaap verbeteren en maakt overdag meer energiek.

Veel slaapexperts zeggen dan ook dat een goede slaaproutine belangrijk is, omdat dit de kwaliteit van de slaap enorm op vooruit helpt. De interne klok van je lichaam zal zo beter werken, waardoor je gemakkelijker in slaap kunt vallen en kunt opstaan.

Meer vrije tijd

Omdat je productiviteit en slaap verbetert door vroeg wakker te worden, zul je ook meer gedaan krijgen in minder tijd. En dit levert automatisch meer vrije tijd op! Je hebt bijvoorbeeld korte werkdagen, omdat je meer werk ’s ochtends kun verrichten. Je bespaart tijd bij de sportschool, omdat het minder druk is. En je kan tijd besparen, door de spits te vermijden.

Dit waren ze! Sta jij vaak vroeg op? En heb je aanvullende tips voor deze lijst? Laat het weten in de comments!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here