De feiten en fabels op een rij over de e-smoker

0
147

De e-smoker is tegenwoordig niet langer weg te denken uit het straatbeeld. Vooral in de randstad kom je het elektronische alternatief voor de sigaret steeds vaker tegen. Er gaan allerlei verhalen de rondte over de e-sigaret, waardoor veel rokers niet meer weten wat nu wel of niet waar is. Ben jij benieuwd naar de feiten en fabels over de e-smoker? Dan is het aan te raden om verder te lezen.

Is de elektronische sigaret gezond?

Een van de meest voorkomende vragen is of de elektronische sigaret wel of niet gezond is. Je kunt de beste elektronische sigaret kopen, maar het roken ervan blijft hoogstwaarschijnlijk ongezond. Er zijn nog geen onderzoeken verricht naar de gevolgen van het roken ervan op de lange termijn. Wel vermoeden veel wetenschappers dat het roken van de e-sigaret minder schadelijk is dan het roken van de reguliere sigaret. Hoe schadelijk de e-sigaret is, valt nu nog niet goed te zeggen. Een voordeel ten opzichte van de reguliere sigaret is dat je heel nauwkeurig kunt bepalen hoeveel nicotine je toevoegt. Op deze manier kun je dus ook langzaam afbouwen, waardoor je uiteindelijk helemaal kunt stoppen. 

Om gezondheidsrisico’s te beperken, is het belangrijk dat je een e-sigaret van een betrouwbaar merk koopt. Als je slechts een fractie van de normale prijs betaalt voor een goedkope namaak, dan is er zelfs risico op ontploffingsgevaar. Ook het kopen van een biologische liquid is een goed idee. Zo een liquid heeft verder geen chemische toevoegingen.

Is het roken van de elektronische sigaret goedkoper?

E-smoker goedkoper

Vooralsnog is het roken van de elektronische sigaret in veel gevallen goedkoper dan de reguliere sigaret. Je betaalt eenmalig voor de e-sigaret zelf. Mensen die veel roken, kopen meestal twee modellen, zodat zij ook de mogelijkheid hebben om te dampen als de batterij van een van de e-sigaretten leeg is. Daarnaast bestel je regelmatig een flesje e-liquid en dien je de coil van de e-sigaret om de zoveel tijd te vervangen. Meestal gaat een coil ongeveer twee weken mee. Reken voor jezelf maar uit hoeveel geld dit je kan besparen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here