6 gezonde en gemakkelijke kindertraktaties

0
370

Gezond eten is tegenwoordig iets waar we allemaal bewust voor worden gemaakt. Niet alleen bij volwassenen, ook de kinderen moeten er aan geloven. Vroeger gaf je je koter gerust een zakje chips mee gaf om te trakteren, tegenwoordig mag dat vaak niet meer op basisscholen. Traktaties moeten nu vaak gezond zijn. Er zijn hier verschillende meningen over en dat is prima. Als je kiest om gezond te willen trakteren, kan je er net zo goed wat leuks van maken toch? En gezonde traktaties hoeven niet lastig te zijn. Daarom geven wij je 6 simpele recepten voor kindertraktaties die gezond en gemakkelijk te maken zijn!

1. Appelchips

Met deze appelchips zal je kind de show stelen. Geen echte chips mogen trakteren? Dan trakteer je toch deze robuuste chipjes met kaneel! Geen kind die het verschil opmerkt en ze smaken nog lekker ook.

Je hebt hiervoor 5 appels nodig, paar druppels citroensap, kaneel en bakpapier.Ten eerste haal het klokhuis uit de appels. Dan schil je de appels en snijdt je ze vervolgens dun in plakken. Hierna smeer je de appelschijven in met citroensap om te voorkomen dat de appels bruin worden. Leg de plakjes op bakpapier en bestrooi ze met wat kaneel. 60 minuten de oven in van 100 graden en je appelchips is klaar! Laat de chips in de oven afkoelen. Zo worden de chipjes lekker knapperig.

2. Fruitspiesjes

Een traktatie die het altijd goed doet zijn de klassieke fruitspiesjes. Je kan elk fruit gebruiken wat je wil. Dit recept is met aardbei, appel, meloen en druif.

Snijd een meloen in schijfjes, de appel in blokjes en de banaan in plakjes. Steek de aardbei, appel, druif, banaan en meloen aan de prikker. Om het leuker te maken kun je verwarmde chocola gebruiken. Hiervoor kun je pure chocola in een pan opwarmen. Deze smelt je op langzaam op het vuur tot het een dikke drab wordt. Met een lepel kun je vervolgens deze chocola over het fruit laten druipen.

Zet vervolgens de spiesjes in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt. Makkelijker kan bijna niet en het ziet er ook nog eens leuk uit!

3. Dolfijnen van banaan

Deze traktatie is erg makkelijk om te maken en ziet er ook nog eens super leuk uit. Je hebt nodig: Stevige bakjes van karton, mandarijnen en bananen.

Snijd de bananen zo ver af dat ze in een bakje blijven staan. Dit zal iets voorbij het midden van de banaan zijn. Snijd een opening aan het uiteinde van de banaan. Dit wordt de mond van de dolfijn. Hierin kun je een snoepje of een druif stoppen (of iets anders). Vervolgens tegen je met een stift oogjes op de kop van de dolfijn. Zet nu de dolfijn in het bakje en vul je bakje verder met mandarijnstukjes. Simpel, maar doeltreffend.

4. Dierenrijstwafels

Dit recept is leuk voor de allerkleinsten. Deze gezonde traktatie is niet alleen maar schattig maar ook erg praktisch, want een rijstwafel kun je best lang gebruiken. Daarom kan je deze traktatie ook een paar dagen van te voren maken. Je hebt hiervoor rijstwafels nodig, een printvel, vershoudfolie en lijm of plakband.

Je verpakt de rijstwafels per stuk in vershoudfolie. Vervolgens print je het printvel (of een ander printvel) uit op papier of een A4 stickervel. Knip dit uit en versier zo met lijm je ingepakte rijstwafels. Het hoofd bovenop, de armpjes en beentjes aan de zijkanten. Kind kan de was doen!

5. Groentebakjes

Tot slot: groentebakjes. Deze groentebakjes zien er erg leuk en feestelijk uit. Je hebt nodig: wortel, komkommer, paprika en cherrytomaatjes en feestelijke, kartonnen bakjes. Je snijdt alle groente in gelijke stukken. Verdeel dit vervolgens op de bakjes en versier het met een leuke prikker. Trakteren maar!

Je kan er ook voor kiezen om fruit te gebruiken, of groente en fruit door elkaar.

6. Hartige bananenauto

Met deze auto maakt je kind de blits! Je hebt hiervoor nodig: (vegetarische worst), bananen, eetbare oogjes en twee saté-prikkers per kind.

Snijd per kind vier plakjes worst af en maak deze met de saté-prikkers als wielen vast aan de banaan. Vervolgens kan je ook een rozijn aan de voorkant plakken, dit dient dan als koplamp. Plak vervolgens de eetbare oogjes aan bovenop de banaan. En klaar is je bananenauto! Simpeler kan bijna niet.

Dit waren de recepten! Kies jij ervoor om je kind een gezonde traktatie mee te geven? En wil je jouw recept graag met ons delen? Laat het dan achter hieronder in de comments!

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here