8 tips voor meer zelfvertrouwen

0
77

Op sommige momenten in je leven kan je wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken. Maar hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Het is een fijn gevoel als je van jezelf weet dat je het goed doet en dat je er mag zijn. Het lijkt misschien onmogelijk maar je kan jezelf aanleren om meer zelfvertrouwen te krijgen en dit dan ook uit te stralen naar de mensen om je heen. Iemand die positief en vol zelfvertrouwen in het leven staat bereikt veel meer. Hier volgen 8 tips voor meer zelfvertrouwen.

Houding

Let goed op welke houding je aan neemt als je in een bepaalde ruimte bent. Ook al ben je in sommige situaties wat onzeker. Ga rechtop staan met een rechte rug en schouders en kijk niet te vaak naar beneden. Je zal merken dat zodra je je bewust bent van een zelf verzekerde houding dat je je ook zo gaat voelen. Door alleen dit al in lastige situaties te oefenen kan het je helpen om meer zelfvertrouwen op te bouwen.

Zorg goed voor jezelf

Wanneer je goed voor jezelf zorgt groeit ook je zelfvertrouwen. Trek mooie en schone kleding aan die je goed passen. Breng op tijd een bezoek aan de kapper en zorg voor een gezond en mooi gebit. Maar vergeet ook niet om voldoende en gezond te eten. Zodra je je fit en goed voelt vanbinnen straal je dat ook uit naar de mensen op je heen. Investeer dus goed in jezelf. Je bent het waard!

Sporten

Sporten is een goede tip als je wilt werken aan je zelfvertrouwen. Het zorgt ervoor dat je je fit voelt en dat je er strakker uit gaat zien. Sport je niet graag alleen in de sportschool? Er zijn talloze andere mogelijkheden. Sluit je bijvoorbeeld aan bij een rengroep of volg buiten in de frisse lucht een bootcamp les. Na zo een les voel je je sterk en vol zelfvertrouwen.

Conditie opbouwen

Lees ook: Hoeveel calorieën verbrand je met fietsen?

Praat tegen jezelf

Verander de manier waarop je tegen jezelf praat. Als je continu tegen jezelf zegt dat je iets niet kan of dat je er niet goed uit ziet ga je dat geloven. Het is in het begin misschien lastig maar probeer op een positieve manier tegen jezelf te praten. Houd van jezelf. Zeg minimaal een keer per dag tegen jezelf dat je goed bezig bent en dat je er goed uitziet.

Dankbaar

Als je veel hebt om dankbaar voor te zijn dan ga je ook meer van jezelf en van het leven houden. Probeer dagelijks minimaal drie punten op te schrijven of gewoon tegen jezelf te zeggen waar je deze dag dankbaar voor bent. Je zal zien dat je een fantastisch leven hebt met veel dingen om dankbaar voor te zijn. Als je beseft wat een mooi leven je hebt groeit ook jezelf vertrouwen.

Talent

Waar ben jij goed in? Focus je daar dan op. Het is fijn om ergens mee bezig te zijn waarin je goed bent. Hierdoor verdwijnt ook dat stemmetje die steeds verteld dat je niets kan of niet goed genoeg bent en zo laat je je zelfvertrouwen groeien.

Vrienden

Zorg voor positieve mensen om je heen. Als je alleen maar negatieve mensen zonder zelfvertrouwen om je heen hebt is het lastig om zelf wel positief te zijn. Zoek dus mensen op bij wie je je goed voelt en die jou laten lachen. Want iedereen wordt van lachen vanzelf een mooier mens.

meer-zelfvertrouwen-tips

Doel

Zorg ervoor dat je een doel hebt in je leven. Iets waarvoor je je bed uitkomt. Dat er iets is waar je aan werkt en wat je veel voldoening geeft. Het geeft zoveel zelfvertrouwen als je een doel behaald. Laat je niet beïnvloeden door de mening van andere. Ga doen wat jij wilt doen en ga daar voor de volle 100% voor!

Ben jij weleens onzeker? Laat het ons weten in de comments!