Zo krijg je prachtig glanzend haar!

0
264

Je haar krijgt veel te verduren, het wordt vaak gewassen, gedroogd en geverfd. Hierdoor wordt je haar snel dof. Maar hoe krijg je glanzend haar? Op televisie of social media zie je vaak vrouwen voorbijkomen met een prachtige bos glanzend haar en je vraagt je dan waarschijnlijk af hoe krijg ik mijn haar weer gezond en glanzend? Hier volgen 6 tips die je helpen om weer glanzend haar te krijgen. 

De juiste borstel

Om dof haar glanzend te maken zijn er verschillende producten die je hiervoor kan gebruiken. Zorg er allereerst voor dat je de juiste haarborstel gebruikt. Je borstelt iedere dag je haar en sommige verkeerde haarborstels beschadigen het haar en laten het juist afbreken. De juiste borstel die je helpt om glanzend haar te krijgen heeft flexibele pinnetjes die met de haren meeveren.

Conditioner

Om dof haar weer glanzend te maken is het verstandig om altijd na het wassen een conditioner te gebruiken. Een conditioner zorgt ervoor dat de haarschubben zich na elke wasbeurt weer sluiten. Doordat de haarschubben gesloten zijn zal je haar minder snel beschadigen en zal het langer blijven glanzen. Aan sommige conditioner zijn ook bepaalde vitamines en oliën toegevoegd die het haar na het wassen nog een extra glans geven.

Na het wassen

Nog een tip voor glanzend haar is om het haar na elke wasbeurt goed in te masseren met speciale producten voor glanzend haar. Dit geeft gelijk een goede bescherming voor als je het haar in model gaat föhnen of stylen. Het vaak föhnen van het haar kan er juist voor zorgen dat het haar dof wordt dit komt omdat de hitte het haar beschadigd. Probeer dus het stylen zoveel mogelijk te vermijden of gebruik de juiste hittebestendige haarproducten zodat je haar zijn glans langer behoud.

Voeding

Bepaalde voedingstoffen helpen je haar van binnen uit glanzend te worden. Voedsel waar veel ijzer en vitamine E in zit zorgen voor die mooie glans. Zorg dus dat je veel donkere groene groentes eet zoals spinazie en broccoli. Maar vergeet ook zeker niet de zalm, door de omega3 boots waarvoor de zalm zorgt zal je haar weer gaan glanzen.

Glanzend haar met olijfolie

Iedereen heeft wel een fles olijfolie in de keuken staan, hiermee maak je gemakkelijk een voedend haarmasker die voor optimale glans in het haar zorgt. Het olijfolie masker heeft zijn beste werking wanneer je de olijfolie eerst tot lichaamstemperatuur opwarmt in een pannetje. Zorg er ook voor dat je een badmuts hebt klaarliggen. Smeer de warme olijfolie in op je vochtige haren en laat dit voor 60 minuten in werken met je badmuts op. Was de olijfolie goed uit en je hebt een mooie glans op het haar.

Glanzend haar olijfolie

Kapper

Maak regelmatig een afspraak bij de kapper en laat de dode en gespleten haarpunten eraf knippen om je haar zo gezond mogelijk te houden. Doordat je het regelmatig laat knippen zal je haar er meer glanzend uitzien omdat de dode punter eraf zijn. Probeer zo min mogelijk je haar te verven. Als je je haar vaak laat verven bij de kapper heb je kans dat je glans verdwijnt.