Deze 6 groenten hebben wonderbaarlijke krachten

0
433

Dat het dagelijks eten van fruit en groente gezond is voor het lichaam weet iedereen. Variëren tussen groentes is de beste manier om zo aan je dagelijkse vitamines en vezels te komen. Iedere groente is rijk aan een andere vitamine. Zo zijn er een aantal groentes waarvan bewezen is dat ze niet zomaar een gezonde groente zijn maar dat ze zelfs wonderbaarlijke krachten hebben.

Spinazie

Iedereen kent het tekenfilm karakter Popey wel. De man die na het eten van een aantal blikken spinazie opeens op wonderbaarlijke wijze grote spierballen krijgt. Nu is het in werkelijkheid niet zo dat je dit krijgt na het eten van spinazie maar het is niet helemaal uit de lucht komen vallen. Spinazie heeft wel zeker wonderbaarlijke krachten. Dit komt door het nitraat die in grote getalen aanwezig is in spinazie. Het nitraat in deze groente ontwikkelt een brandstof voor je spieren welke tot wel 3 dagen na het eten van spinazie doorwerkt. Zo ben je dus echt sterker na het eten van spinazie.

Pastinaak

Een pastinaak is de enige groente die in zowel koude als warme landen goed groeit. Eigenlijk heeft de pastinaak zelfs twee wonderbaarlijke krachten. Een van de krachten van de pastinaak is dat het een grote hoeveelheid foliumzuur bevat wat je beschermt tegen dementie. De twee wonderbaarlijke kracht is er een waar veel vrouwen blij mee zijn, namelijk het verminderen van cellulitis. Dit gebeurt omdat de pastinaak helpt bij het afbreken van lichaamscellen waarin vet opgeslagen zit wat juist de cellulitis veroorzaakt.

Mierikswortel

De wonderbaarlijke kracht van de mierikswortel werd al in de tijd van de Romeinen en Grieken ontdekt. De kracht van deze wortel is dat het werk als een natuurlijke plaspil. Door deze werking zorgt het ervoor dat de giftige stoffen die aanwezig zijn in het lichaam snel afgevoerd worden. De mierikswortel kan ook nog worden gebruikt tegen pijnlijke ingegroeide teennagels. Voor de beste werking tegen ingegroeide teennagels dien je de wortel wel eerst tot puree te stampen waarna je het dagelijks op de teennagel kan insmeren.

Broccoli

Bij een broccoli denk je misschien niet meteen aan een groente die wonderbaarlijke krachten  bevat maar dit is onterecht want deze al veel gegeten groente heeft wel degelijke bijzondere geneeskrachten.  Buiten dat broccoli vaak wordt gebruikt bij het reinigen en detoxen van het lichaam helpt de broccoli bij een verbrande huid. Dit komt door het stofje sulforaan. In je lichaam wordt dit stofje aangemaakt na het eten van de broccoli. Sulforaan zorgt dat de verbrande huid weer snel geneest. Dus ben je goed verbrand na een stranddag, kies die dag voor broccoli als groente.

Tomaat

De tomaat barst van de vitamines en mineralen. De kracht van de tomaat zit in het helderrode lycopeen, dit is een fytonutrient wat preventief werkt tegen kanker. Er is onderzoek gedaan naar mensen met kanker die kunstmatige lycopeen inname. Het blijkt dat de natuurlijke variant die in grote mate voorkomen in de tomaat wel 3 keer beter door het lichaam worden opgenomen. Voeg dus wat vaker een paar tomaten toe aan je salade of maak een gerecht klaar waar veel tomaat in verwerkt worden. Het beste is om eigen gekweekte tomaten te eten. Dan weet je zeker dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen.