Hoe gezond is chocolade?

0
69

Als je een stukje chocolade neemt denk je waarschijnlijk niet dat dit je meest gezonde tussendoortje is. Chocolade staat namelijk vooral bekend om het feit dat het veel calorieën bevat. Toch zitten er ook zeker voordelen aan het eten van chocolade. Want hoe gezond of ongezond is chocolade nu eigenlijk? Wij vertellen het je in dit artikel!

Melkchocolade en witte chocolade

Helaas, melkchocolade en witte chocolade zijn niet zo gezond. Deze varianten van chocolade bevatten weinig cacaopoeder en hebben een hoog suikerpercentage. Als jij dus een liefhebber bent van melk en witte chocolade, is het niet aan te raden om hier te veel van te eten. Natuurlijk mag je heus wel eens een stukje chocolade nemen, want het is ontzettend lekker.

Pure chocolade

Melkchocolade en witte chocolade zijn misschien niet zo gezond, maar hoe zit dat met pure chocolade? Het is gebleken dat pure chocolade gezonder is dan melkchocolade of witte chocolade. Dit heeft te maken met het percentage cacao dat pure chocolade bevat. In pure chocolade zit veel cacao en dit heeft veel voordelen. Ten eerste heeft pure chocolade als voordeel dat het phenylalaline bevat. Deze stof zit in cacao en is een stofje dat jou blij maakt. Het geeft jou een geluksgevoel. Wat wil je nog meer bij het nemen van een stukje chocolade?

Niet alleen word je blijer van pure chocolade, ook bevat de cacao veel vitamines en mineralen. Bij de verwerking van cacao naar pure chocolade blijven er dan nog aardig wat vitamines over. Denk bijvoorbeeld aan vitamine A, B, Fosfor, Calcium, Magnesium, IJzer en Zink. Deze vitamines zijn belangrijk, dus af en toe een stukje pure chocolade kan zeker geen kwaad.

Nog een groot voordeel aan pure chocolade is dat het kan helpen bij hart- en vaatziekten. Het is namelijk gebleken dat stofjes in de pure chocolade ervoor kunnen zorgen dat de slagaders wat flexibeler worden. Ook is het zo dat witte bloedcellen door stofjes in pure chocolade minder snel aan wanden van bloedvaten blijven hangen. Op deze manier kan het dus zeker bijdragen aan een gezond hart- en vaatstelsel.

Is chocolade gezond of niet?

Is chocolade gezond of niet

Melkchocolade of witte chocolade is helaas niet zo gezond. Pure chocolade heeft daarentegen wel veel gezondheidsvoordelen. Echter is het ook weer niet de bedoeling dat je iedere dag veel pure chocolade gaat eten. Het is en blijft namelijk een feit dat chocolade veel calorieën bevat. Wel is het dus zo dat als je kiest voor een stukje chocolade, je beter kunt gaan voor puur. Pure chocolade is gezond, maar neem het wel met mate.

Chocolade is nu eenmaal geliefd bij heel veel mensen. Het kan dan ook lastig zijn om hiervan af te blijven. Let er daarom op dat je niet te veel chocolade binnenkrijgt. Echter moet een lekker chocolaatje op z’n tijd zeker kunnen. Als je zo nu en dan periodes hebt waar je graag af en toe chocolade in huis wilt hebben, zou chocolade bezorging een goede keuze zijn. Zo kun je chocolade bij jou thuis laten bezorgen en dit met mate nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here