Tip: zo gebruik je reclamefolders op een nuttige manier

0
137

Reclamefolders. De een leest ze elke week nauwkeurig door, de ander bekijkt ze niet eens. Tegenwoordig worden steeds meer reclamefolders digitaal gebruikt. Zo heb je minder papierafval en kun je toch zien wat overal de aanbiedingen zijn. Gebruik jij de reclamefolders niet of nauwelijks? Op déze manier gebruik je ze nuttig en bespaar je er geld mee.

Vind de juiste folders

Je hebt doorgaans geen interesse in alle reclamefolders. Dus begin je met het zoeken naar folders die voor jou interessant zijn. Je kunt folders op naam laten bezorgen, waarbij je kunt kiezen welke folders je wel en niet wilt ontvangen. Een andere optie is ze digitaal opzoeken. Woon jij bijvoorbeeld in het midden van het land, dan is de folder van dirk of de hoogvliet folder interessant, naast de andere folders van grote supermarkten.

Maak boodschappenlijstjes met de folder(s)

Aan de hand van de folders die voor jou interessant zijn, maak je een lijstje met boodschappen. Dat kunnen de gewone boodschappen zijn, maar ook bijvoorbeeld dingen die je bij de bouwmarkt of woonwinkel wilt halen. Schrijf op welke artikelen je interessant vindt omdat ze nu goedkoper zijn. Doe je de gewone boodschappen, vergelijk dan ook verschillende folders met elkaar. Dezelfde producten kunnen tegelijk in de aanbieding zijn en soms zijn de prijsverschillen best groot.

Vergelijk de prijzen

Vergelijk de prijzen

Veel mensen denken dat de prijzen in de folder heel voordelig zijn. Dat is soms ook zo, maar vaak maak je minder ‘winst’ dan je denkt. Er zijn wat dingen waar je op  kunt letten:

  • Hoe duur is hetzelfde product bij andere winkels? Soms is iets ergens in de aanbieding, maar is het elders toch nog goedkoper. Zeker bij wat duurdere producten is het goed om hierop te letten.
  • Hoe ontstaat de korting? Vaak wordt korting gegeven op de adviesprijs. Dat is echter niet de prijs die je in winkels moet betalen voor het product. De adviesprijs ligt vrijwel altijd boven de actuele vraagprijs. Eigenlijk krijg je dus minder korting dan je denkt.
  • Vergelijk met prijzen in andere seizoenen. Voor sommige producten maakt dat heel veel uit. Denk bijvoorbeeld aan tuinmeubels, die je het goedkoopst in het najaar kunt kopen als het zomerseizoen ten einde is.

Heb je de producten ook nodig?

Kortingen zijn bedoeld om je te verleiden om iets te kopen. Dat kan in de supermarkt zijn, maar ook in andere winkels. Omdat het woord ‘korting’ of ‘actie’ zo groot staat aangegeven, denken onze hersenen automatisch dat we daar gebruik van moeten maken. Zo koop je helaas ook vaak dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Neem je je kind mee naar de winkel, dan is de kans nog groter dat je met overbodig snoep of andere etenswaren thuiskomt. Denk bij elk item dat je wilt kopen vooraf: heb ik het nodig? Ga ik het echt gebruiken? En wanneer dan? Reclame is bedoeld om je in de verleiding te brengen en kan je op die manier veel meer geld kosten dan nodig is. Ook gooien mensen vaker producten weg omdat ze ze eigenlijk toch niet nodig hebben.

Reclamefolders vallen bij steeds minder mensen op de mat. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een JA/NEE sticker of een NEE/NEE sticker op hun brievenbus te plakken. Daar is niets mis mee, want het voorkomt een heleboel papierverspilling. De folders kun je bovendien gewoon online terugvinden. Met deze handige tips kun jij de folders optimaal gebruiken zonder dat je uiteindelijk duurder uit bent dan je verwacht had.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here