Hoe blijf je op een gezond gewicht tijdens het afvallen?

0
406

Na het opvolgen van een dieet of opletten op je voeding door meer voor gezond te gaan, ben je uiteindelijk op een gezond gewicht beland. Nu is de kunst om dat gewicht vol te houden, maar hoe doe je dat? Eet gezond en blijf voldoende beweging hebben. Gezond vermageren is alleen met de juiste motivatie en uithoudingsvermogen.

Gevarieerd eten

Eet elke dag gevarieerd en kies voor gezonde ingrediënten die jou alle belangrijke voedingsstoffen geven die je lichaam nodig heeft. Gelukkig bestaat een gezond gerecht niet alleen uit één product, maar uit veel verschillende producten die je misschien allang kent of lekker vind.

Gezond afvallen hoeft dus niet te betekenen dat je ineens vreemde of nieuwe dingen moet gaan eten, het kan zelfs al in je koelkast liggen. Elke dag een portie zuivel eten is al een goed begin.

Heb je bijvoorbeeld wel eens geprobeerd om gezond af te vallen met smoothies? Groene smoothies zorgen ervoor dat je de juiste voedingstoffen binnen krijgt. Daarnaast helpt een groene smoothie tegen heb stillen van een “honger” gevoel. Wil jij insipiratie op doen voor groene smoothies? Kijk dan eens naar het boek “125 Groene smoothie recepten”.

Eet wat je verbruikt

Blijf in balans is belangrijk als je een ideaal gewicht hebt. Een lichaam heeft namelijk een bepaalde caloriebehoefte en dat verschilt per man en vrouw. Een vrouw heeft gemiddeld per dag 2.000 calorieën (kcal) nodig en voor een man geldt een gemiddelde van 2.500 kcal.

Om in balans te blijven dien je net zoveel calorieën te eten als dat je verbruikt. Nu is het niet zo dat je dit op de calorie hoeft uit te rekenen. Het moet leuk blijven. Zolang je ongeveer weet wat je eet en beweegt is het goed.

De caloriebehoefte verschilt per geslacht!

Op de weegschaal

Vind je weegschalen eng? Overwin je angst en probeer er dan maar toch op te staan. Het is namelijk goed om soms te controleren of je nog altijd een gezond gewicht hebt. Probeer dit niet elke dag te doen, maar wekelijks om de vooruitgang te meten.

Je kunt moeilijk een verschil zien na één dag gezond eten! Dat verloopt geleidelijk met de tijd en pas merkbaar naar een aantal weken, zo niet maanden. Blijf echter gemotiveerd om uiteindelijk resultaat te zien en probeer het vol te houden.

Houdt je gewicht bij

Daarbij is het handig om de datums en gewicht op te schrijven om een stijgende of juist dalende lijn te zien. Als je gewicht stijgt weet je dat je gezonder moet gaan eten of juist meer moet bewegen.

Het is niet erg realistisch als je denkt dat gezond afvallen in een week kan. Dat hangt af van je gewicht en hoeveel je precies wilt afvallen. Enkele kilo kwijtraken per week is mogelijk mits je de juiste motivatie, mentaliteit en doorzettingsvermogen hebt.

Beweging

Houd door middel van sport en beweging je spieren en gewrichten soepel. Hoe meer je beweegt hoe fitter je wordt en als je dat in combinatie met gezond eten doet, kun je al veel gezond afvallen. Sport of beweging hoeft niet saai te zijn. Vraag anders steun aan een vriend of vriendin die met jou meegaat voor een hardloop sessie of cardio in de sportschool.

Hoe behoudt jij een gezond gewicht? Deel je mening door hieronder een reactie achter te laten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here