De voordelen van een zit-sta bureau voor je gezondheid

0
92

Steeds meer Nederlanders werken vanachter een zit-sta bureau. Zo’n speciaal bureau komt namelijk met allerlei voordelen op het gebied van je gezondheid. Welke voordelen dit zijn? Lees snel verder:

1. Rugklachten voorkomen of tegengaan

De hele dag zitten is ongezond; en een sta en zit bureau zorgt ervoor dat je het zitten af kunt wisselen met staand werken. Wanneer je staat, heeft je wervelkolom een meer natuurlijke houding dna wanneer je zit. Dit zorgt ervoor dat de verdeling tussen de wervels beter is, en waardoor rugklachten als minder heftig worden ervaren. Op deze manier kunnen rugklachten zelfs voorkomen worden!

2. Het brengt beweging in je dag

Wanneer je eenmaal comfortabel zit, is het een stuk lastiger om regelmatig op te staan om even een eindje te gaan wandelen; je zit net zo lekker! Tijdens het staand werken is de drempel tot het weglopen een stuk lager. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd wordt om meer te bewegen tijdens je werk, en dat is natuurlijk weer goed voor de gezondheid.

3. Betere doorbloeding

Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd; en dat is niet voor niets. Wanneer je de hele dag zit heeft dit niet alleen invloed op je wervelkolom, maar ook op je doorbloeding. Door het zitten af te wisselen met het staan creëer je een positieve impact op je doorbloeding.

Voordelen zit sta bureau

4. Meer energie

Regelmatig staan en wat bewegen zorgt voor een hogere productiviteit, meer creativiteit en ook vooral meer energie. Dat extra beetje energie is goed voor lichaam en geest en zorgt er daarnaast ook voor dat je minder snel vermoeid raakt en ook na een lange werkdag nog even een wandeling kunt maken.

5. Ziektes voorkomen

Wanneer je staand werkt is je lichaam in actie en ben je dynamisch aan het werk. Dit zorgt ervoor dat ziektes zoals obesitas, diabetes of zelfs hart- en vaatziektes voorkomen kunnen worden. Alle kleine beetjes helpen natuurlijk!

6. Minder snel overgewicht

Veel mensen die op kantoor werken en de hele dag zitten kampen sneller met overgewicht dan mensen die een actieve baan hebben waarbij ze regelmatig in beweging zijn. Wanneer je dan ook nog eens met de auto of het openbaar vervoer naar je werk gaat wordt de kans op overgewicht ineens een stuk groter; en overgewicht is natuurlijk slecht voor de gezondheid. Wanneer het zitten afgewisseld wordt met regelmatig staand werken, heb je meer energie en blijft je lichaam actief waardoor je sneller calorieën zult verbranden dan wanneer je de hele dag zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here