Massages zijn heilzaam en dit is waarom!

0
247

Wat doe jij eigenlijk om volledig te ontspannen? Doe jij wel eens iets voor jezelf? Zoals naar een spa gaan, sporten, meditatie of neem je wel eens een massage?

Een massage wordt vaak gezien als een luxe. Echter zijn massages zijn heel heilzaam. Massages zijn namelijk zowel op fysiek gebied als geestelijk gebied zeer goed voor ons, want aanraking heeft veel positieve effecten voor je gezondheid en is meer dan een lekker gevoel. Nu snappen wij dat iedere week een massage nemen een prijzige hobby wordt, maar het is echt gezond om eens per maand je te laten masseren, en dit is waarom!

Een massage ontspant

Spanning en stress hopen na een tijd op en gaan vastzitten in de spieren. Je kent vast wel het gevoel van stijve spieren, dit komt dus daardoor. Door melkzuur voelen je spieren niet fijn aan. Deze verkrampen.

Door massage kan die opgehoopte stress en melkzuur weggehaald worden, en kan de energie weer door stromen. Op die manier wordt de verkramping vervangen door ontspanning. Lichamelijke ontspanning is namelijk afvalstoffen die afgevoerd worden. Dat is een enorme steun voor allerlei processen in het lichaam. Dat ontspant!

Massage verlaagt je bloeddruk

Doordat allerlei afvalstoffen afgevoerd worden, op die manier je ontspant en je spieren ontzuren, daalt ook de bloeddruk. Veel mensen die stress hebben hebben een hoge bloeddruk en hebben dus enorm baat bij massages!

Massages bij angst

Heb je veel angst? Voel je je onrustig, gespannen en negatief? Laat je dan zeker eens goed masseren. Een massage zorgt voor meer serotonine en dopamine, hetgeen waardoor je angstgevoelens minder worden. Ook daalt het cortisol-gehalte, wat vrijkomt bij veel stress.

Helpt bij fybromyalgie

Heb je fybromyalgie? Dan heb je waarschijnlijk een hoge spierspanning, veel krampen en pijn. Ook hier bij geldt dat een massage preventief eigenlijk echt een must is. Laat je het liefst minimaal iedere maand onder handen nemen door een goede masseur bij fybromyalgie.

Helpt om te aarden

Ben je een piekeraar? Voel je je slecht geaard en zweef je een beetje door het leven? Aard dan weer door middel van massage. Het helpt echt enorm, omdat massages blokkades ontheffen, de energie zo weer naar de juiste plekken stroomt, en je zo meer zakt in je lichaam.

Helpt bij een eenzaamheid

Voel je je depressief, eenzaam en/of verdrietig? Dan is aanraking echt een must. Aangeraakt worden helpt om je minder geïsoleerd te laten voelen. En wetenschappelijk onderzoek toont uit dat een massage zelfs een gunstig effect heeft op baby’s. Ze worden er rustig van en het kan helpen om zich meer verbonden te voelen.

Helpt om sportblessures te voorkomen

Massage gezondSportblessures zijn soms onoverkomelijk als je veel sport. Zeer actieve mensen zoals sporters hebben daarom baat bij massages. Het vermindert pijn en houdt het de spieren in balans. Dit kan helpen om blessures te voorkomen. Om die reden worden professionele sporters vaak onder handen genomen. Ook bij blessures helpen massages om de plek weer te laten doorbloeden en zo je blessure sneller weg genezen.

Goed voor koukleumen

Heb je het altijd koud? Neem dan eens een massage. Het is een geweldige manier om slechte bloedsomloop te verbeteren.

Helpt bij slapeloosheid

Ben je een slechte slaper? Ook dan is het goed om je lichaam eens onder handen te nemen door een masseur. Wellicht zit je veel vast, heb je lichamelijke blokkades en zit je daardoor veel in je hoofd. Laat je masseren, zak meer in je lichaam en je slaapt als een roosje.

Een must voor mensen met zittend werk

Als je veel tijd doorbrengt achter je computer of dagelijks dezelfde positie hebt bij ander werk, dan worden de spieren moe en strak.

Veel zitten en veel computerwerk voel je vaak terug in rug, nek, handen en armen. Je kan gespannen spieren of zelfs verkrampte spieren krijgen. Sommige mensen krijgen problemen met hun hamstrings of benen.

Doe je dus zittend werk? Hup..weet wat je te doen staat.

Een massage is gewoon lekker

Tot slot is een massage gewoon..fijn! En genieten is ook belangrijk in het leven. Kortom, laat je masseren! 1 keer per maand is dus al heilzaam en ondersteunt lichaamsprocessen.

Er zijn tal van massages, van Thaise massages tot aan lymfekliermassages. Van hotstone-massages tot aan reiki-massages. Loop eens een massagesalon binnen en ervaar het zelf.

Geniet!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here