Zo krijg je een stralende huid!

0
109

Een stralende huid die blaakt van gezondheid: wie wil dat nou niet? Een huid zonder grauwheid en oneffenheden. Sommigen lijken er geboren mee te zijn, terwijl de ander íets meer zijn best moet doen. Toch kan je moeder natuur een handje helpen als het om huidverzorging gaat. Want een mooie huid, dat gebeurt van binnen en van buiten. Lees gauw onze tips zodat jij er ook fris en stralend uit gaat zien.

Let op je voedingspatroon

Ee gezond uiterlijk, begint bij wat je eet. Er is namelijk bijna niets wat zoveel invloed op je huid heeft als je eetpatroon. Gezonde voeding staat dan ook bijna synoniem aan een mooie huid.

Eet gevarieerd, zo veel mogelijk groenten en zo weinig mogelijk zuivel. Ook teveel vlees zou funest zijn voor je huid. Genoeg water drinken is ook zeker van belang! Ook raden we ook om weinig suikers te eten. Suiker droogt je huid namelijk van uit en het ontneemt veel vitamines en mineralen, wat ervoor zorgt dat je huid een stuk minder fris uitziet.

Krijg voldoende slaap

Ook slapen is ontzettend belangrijk voor je huid. Je kent het wel, een nacht niet geslapen en je huid ziet er in eens een stuk ouder uit. Rimpeltjes, oneffenheden…niet charmant. Slapen is misschien wel dé belangrijkste tip die we kunnen geven. ’s Nachts herstelt je huid en Dus pak minimaal 8 uur slaap en laatste tip: verschoon ook vaak je kussensloop. Verschoon deze om de paar dagen. een vies kussensloop zorgt ervoor dat bacteriën zich opstapelen en je last krijgt van onzuiverheden.

Bescherm je huid tegen de zon

Het hele jaar door zijn er Uv-stralingen, ook al schijt de zon niet. Naast zomer, is het belangrijk om ook in de winter je huid te beschermen tegen de zon. Dit kan je doen door een dagcrème te gebruiken met een UV-filter, of zonnebrandcrème onder je dagcrème te smeren. Huidveroudering door de zon is onomkeerbaar, dus hoe vaker je jouw huid beschermt hoe beter!

Slik omega 3

Misschien weet je wel dat vis eten heel gezond is voor je huid. Dit komt door de omega 3 die erin zit. Omega-vetzuren houden je huid sterk en weerbaar; je vindt deze vetzuren voornamelijk in vette vis, zoals tonijn en zalm.

Wil je echter geen vis eten, wees dan gerust. Er zijn genoeg viscapsules. Wil je liever helemaal geen dierlijke producten tot je nemen? Dan zijn er krill- of planktonsupplementen, met omega-3.

Maak je gezicht ’s avonds schoon

Je gezicht schoonmaken is echt must als je een zuivere huid wil. ’s Nachts herstelt je huid, en dat lukt niet goed met allemaal troep op je huid. Als je je gezicht niet reinigt, verstoppen de poriën en krijg je onzuiverheden. Extra belangrijk als je make-up draagt. Slapen met make-up is trouwens echt een no go. Hierdoor verstopt je huid des te meer.

Draag je geen make-up? Reinig dan alsnog je gezicht voordat je gaat slapen. Ook uitlaatgassen en dergelijke zorgen voor viezigheid op je gezicht.

Ga zachtjes met je huid om

En hiermee bedoelen we als je bijvoorbeeld als de douche komt. Dep je gezicht in plaats van ruw je huid droogmaken met een handdoek. Als je jouw gezicht reinigt, doe dit dan ook met aandacht en zeker niet te ruw.

Slaap met een satijnen kussen

Veel mensen zweren bij een satijnen kussensloop. Er is hier echter nooit onderzoek naar gedaan, maar het is het proberen waard, toch? Het schijnt goed te zijn omdat je gezicht zo kreukelvrij blijft als je erop ligt.

Niet roken

Deze tip mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Misschien een open deur, maar als je rookt kan je alle bovenstaande tips wel nastreven: je huid zal toch veel sneller verouderen dan wanneer je niet rookt. Stoppen met die peuken dus, als je een stralend huidje wil. Wel fijn; als je stopt kan je huid zich herstellen. Gevolg? Minder grauwe huid, meer elasticiteit en een gezonde blakende huid!

Geen alcohol drinken

Ja, ook alcohol droogt ontzettend je huid uit. Gelukkig is dit wel op korte termijn. Een flink avondje doorzakken; en de dag erna lijk je ineens tien jaar ouder. Dit is vaak door vochttekort, maar als je vaak te diep in het glaasje kijkt zal je huid er zeker niet jeugdig uit gaan zien..Minder dus je alcoholgebruik of stop er helemaal mee. Je huid zal je dankbaar zijn (ook je haar trouwens).

Wees dankbaar

Misschien een suffe tip, maar gelukkige mensen stralen sowieso al een stuk meer. Een mooie huid begint écht van binnen. Voel jij je dankbaar? Dan kan je volgens onderzoek je op dat moment niet negatief voelen. Begin er eens mee, schrijf iedere dag drie dingen op waar je dankbaar voor bent en kijk of dit iets verandert aan je uiterlijk.

Dit waren de tips! Heb jij aanvullende opmerkingen of tips? Laat het dan hieronder achter in de comments.

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here