Gezond lunchen op werk: 5 tips!

0
216

Er zijn soms werkdagen dat je veel onderweg bent of dat er op kantoor vanwege de drukte weinig tijd is om uitgebreid te lunchen. Dat maakt het soms lastig om te kiezen voor een gezonde en verantwoorde lunch. Met de volgende 5 tips kun je het voor jezelf gemakkelijker maken om te kiezen voor een gezonde lunch op het werk.

Een goede voorbereiding

Kies een vaste dag uit in de week om de basis voor je lunches klaar te maken. Als je een keer per week een half uurtje de tijd neemt om alvast de basis van je lunches voor te bereiden schilt dat je door de week een hoop tijd en zal je sneller kiezen voor een gezonde lunch.

Kook bijvoorbeeld een grote pan quinoa of pasta en verdeel dit alvast over een aantal voorraadbakjes. Bewaar dit in de koelkast en je hebt voor de rest van de week de basis klaar staan. Voeg op werkdagen wat verse ingrediënten zoals sla, komkommer en tomaat toe en je hebt een gezonde maaltijd salade als lunch op kantoor.

Planning

Er zijn misschien dagen dat je veel onderweg bent of dat er geen tijd is om te lunchen. Probeer hier zoveel mogelijk van tevoren rekening mee te houden. Denk goed na over de keuze van wat voor lunch je meeneemt. Kies op zulke dagen voor bijvoorbeeld een gezond smoothie. Superhandig voor onderweg of om tussendoor leeg te drinken. Je hebt zo toch al je vitamines binnen en het geef voor een lange tijd een verzadigd gevoel. Voor een gezonde smoothie kies je een soort groene bladgroente en kies voor 2 of 3 stuks fruit voor de zoete smaak.

Voorraad

Heb je een keer geen tijd om boodschappen te doen of ben je je lunch vergeten? Dat overkomt iedereen weleens. Zorg dat je altijd een voorraad met gezonde producten op het werk hebt liggen. Zo voorkom je dat je niet verplicht ben om in de kantine een vette hap te halen. Zorg bijvoorbeeld dat er een pak rijstwafels of crackers liggen. Een bakjes met noten is ook lang houdbaar en voor een pot pindakaas of appelstroop heb je geen koelkast nodig waardoor je het gewoon in de la van je bureau kan bewaren.

Lunch ideeën voor op je werk

Soms wil je gewoon een keer iets anders dan een boterham met kaas. Er zijn genoeg recepten te vinden voor een gezonde lunch op het werk. Maar soms mis je wat inspiratie. Een goede tip is om alvast aan het begin van de week een lijst te maken met lunch ideeën, dit maakt het in de ochtenden wanneer je wat inspiratie mist voor een gezonde lunch je een stuk makkelijker. Denk bijvoorbeeld eens aan een goed gevulde wrap, deze zijn koud ook heel lekker met wat kipreepjes, sla, komkommer en tomaat. Wikkel ze in een stukje aluminiumfolie en je neemt ze zo mee naar het werk. Zo heb je toch een verantwoorde lunch.

Water

Bij een gezonde lunch hoort ook genoeg drinken. Vaak wordt er tijdens werktijd veel koffiegedronken. Nu kunnen een paar kopjes koffie op een dag kan geen kwaad maar probeer tijdens je lunch voor water te kiezen. Ook groene thee is een goede optie als je van water even genoeg hebt.