Gezond afvallen met deze tips

0
145

Wil jij gezond afvallen? Als je gebruikt maakt van de juiste tips is dit zeker mogelijk. Als je eenmaal op een gezond gewicht zit, ga jij je fitter en energieker voelen. Wij geven je graag tips om gezond af te vallen.

Mag ik beginnen met afvallen?

Voordat je begint met afvallen is het natuurlijk wel aan te raden om te kijken of jij je wel in een situatie bevindt waarin jij mag afvallen. Als je bijvoorbeeld zwanger bent, is het zeker niet verstandig om te beginnen met een dieet. Soms komt het voor dat zwangere vrouwen zich ineens erg dik voelen en hierdoor minder gaan eten. Ook als jij je emotioneel niet goed voelt, is het niet verstandig om te beginnen met afvallen. Tijdens het afvallen is het namelijk handig als je gemotiveerd bent om te starten, op deze manier kun je het gezond afvallen ook beter volhouden. Ook als je erg oud bent of borstvoeding geeft, is het niet aan te raden om te starten met afvallen.

Kijk dus goed naar je huidige situatie, voordat je de keuze gaat maken om een aantal kilo’s te verliezen. In sommige situaties kan je dit namelijk beter vermijden. Wanneer de situatie weer stabiel is, kan je wellicht doorzetten om jouw doelen te bereik

Stel doelen om gewicht te verliezen

Natuurlijk heb jij veel vragen over afvallen. Je vraagt je af welke diëten werken en welke bewegingen jij moet uitvoeren om slank te worden. En als je eenmaal bent afgevallen, wat moet je dan doen om niet in een jojo-effect terecht te komen? Het is verstandig om rustig te beginnen. Als je begint met afvallen is het fijn om voor jezelf doelen vast te stellen. Op moeilijke momenten kun je hier vervolgens weer op terug vallen. Zo weet jij waar je het voor doet. Ook kun je door middel van doelstellingen kleine succesmomentjes creëren voor jezelf als jij een doel bereikt. Dit zal je ook gemotiveerd houden tijdens het afvallen.

Een doel kan bijvoorbeeld zijn:

  • 5 kilo’s verliezen in 5 weken tijd
  • 10 kilo verliezen in 10 weken tijd
  • 15 kilo verliezen in 15 weken tijd

Dit zijn slechts voorbeelden van doelen. Natuurlijk kan je zelf jouw doelen samenstellen met bijvoorbeeld een fitnessinstructeur. Hij kan tevens de voortgang bijhouden met speciale apparatuur.

Drink veel water tijdens je dieet

Om gezond af te vallen is het drinken van voldoende water erg belangrijk. Water bevat geen calorieën. Drink elke dag minimaal twee liter water. Probeer zo min mogelijk drankjes met calorieën te nemen, zoals vruchtenschappen en sportdranken, Wil je meer vitamines en mineralen binnen krijgen? Dan kun je groene smoothies maken. Er zijn online heel veel lekkere recepten beschikbaar die je eens uit kunt proberen.

Omega 3 om af te vallen

Omega 3 softgels van MuscleConcepts kunnen je erg helpen om je vetopslag te verminderen. Hierdoor krijgt vet minder kans, waardoor jij op den duur kunt gaan afvallen. Als jij bezig met afvallen zul je waarschijnlijk ook meer bewegen. De Omega 3 softgels helpen je ook om je gewrichten soepel te houden. Hierdoor kun jij je gemakkelijker bewegen waardoor je het sporten beter kan volhouden. Het is ook erg fijn dat deze softgels je helpen om je beter te concentreren en dat het ontstekingsremmende effecten met zich mee brengt. Deze softgels komen in veel afvalschema’s voor en worden door veel voedingsadviseurs en personal trainers aangeraden.

Gevarieerd eten is belangrijk om gezond af te vallen

Als je gezond wilt afvallen, is het niet de bedoeling dat je voor enkele maanden minder moet eten. Het is veel effectiever om je gehele eetstijl aan te passen. Eet gezonder en gevarieerder. Hierdoor ga je op den duur van afvallen. Zorg ervoor dat je voedingspatroon niet eenzijdig is. Om dit te voorkomen kan je natuurlijk diverse gezonde maaltijden maken met:

  • Fruit en groenten
  • Weinig zout
  • Onverzadigd vet in plaats van verzadigd vet
  • Plantaardige producten

Wanneer je niet elke dag in staat bent om boodschappen te halen, kan je het jezelf nog makkelijker maken. Dit kan met bijvoorbeeld een gezonde foodbox maaltijd. Dit wordt bij je thuisbezorgd. Je hoeft het alleen nog maar te bereiden!