Een etentje op rolletjes

0
81

Ben je dol op koken en verras jij je gasten graag met een heerlijke maaltijd? Om het etentje op rolletjes te laten verlopen, is het slim om het goed voor te bereiden. Zo voorkom je stress en kun je zelf ook volop genieten van de gezellige sfeer. Houd het onderstaande stappenplan aan voor een topavond!

Stap 1: Wat heb ik nodig?

Gasten natuurlijk! Bedenk wie je wilt uitnodigen en stuur een kaartje om het extra speciaal te maken. Het is slim om dit ruim op tijd te doen, zodat je meer kans hebt dat iedereen kan komen.

Stap 2: Het culinaire hoogtepunt

Ja, dat klinkt groots. Je wilt natuurlijk een gerecht maken wat indruk maakt op je gasten. Maar houdt het bij jezelf. Kook een maaltje dat je al eens eerder succesvol hebt afgerond. Zorg er ook voor dat het gerecht makkelijk te plannen is. Je wilt niet te vroeg of te laat klaar zijn met koken.

Stap 3: Op naar de supermarkt!

Maak een lijstje van wat je nodig hebt, en streep het af terwijl je in de winkel bent. Dranken zijn langer houdbaar, deze kun je eerder inslaan. Verse producten koop je het liefste op de dag voor het etentje of de dag zelf. Denk ook aan de extra’s, zoals borrelhapjes en amuses.

Stap 4: First things first

Er zijn al een aantal dingen die je kunt voorbereiden, voordat de dag van je etentje aanbreekt. Bepaalde voorgerechten (zoals soep) en nagerechten hoeven niet op de dag zelf te worden gemaakt. Als je deze eerder bereidt, kun je je voor de maaltijd vooral richten op het hoofdgerecht. Zet de drank koud en vergeet niet om ruim op tijd je huis schoon te maken.

Stap 5: De aankleding

Richt de tafel mooi in, zodat je je gerechten prachtig kunt presenteren. Denk bijvoorbeeld aan:

Het eten smaakt nog lekkerder op het bijzondere Iittala servies van Woldring. Dit servies valt op door de vrolijke printen en patronen.

Stap 6: Koken maar

De dag van je etentje is aangebroken en het koken kan beginnen! Zet een afvalbakje op je aanrecht voor de groenteresten en kleine verpakkingen. Zo hoef je niet steeds naar de prullenbak te lopen.

Stap 7: Welkom welkom!

Daar zijn ze dan, je gewillige eters. Geniet samen van de fijne avond en het lekkere eten dat je hebt bereid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here