7 redenen om beha-loos door het leven te gaan

0
1147

Het lijkt een terugkerende trend: Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om hun beha aan de wilgen te hangen. In de jaren zestig maakten vrouwen al een statement door geen beha te dragen, maar anno nu zijn er ook steeds meer vrouwen die beha-loos door het leven gaan. En ja beha-loos door het leven gaan, kan ook als je grote borsten hebt. Wij zochten het voor je uit wat de redenen kunnen zijn om geen beha te dragen.

1. Je voelt je een stuk vrijer zonder beha

Niet alleen vrouwen met kleine borsten komen ermee weg om geen beha te dragen. Ook al heb je de gemiddelde (Nederlandse) cup C-maat, grote borsten mogen nu helemaal geshowd worden. Dus vind je het fijn om geen beha te dragen, doe deze dan lekker uit. Wie vertelt jou dat iets niet mooi is? Niemand. Jij bepaalt dus helemaal zelf of je je tepels wil laten zien en of je je (grote) borsten de vrije loop laat. Borsten zijn doodnormaal en verstoppen is dus helemaal niet meer nodig. En deze keuze maken voor jezelf voelt vrij aan!

2. Het is duurzaam

Een beha is best een prijzige aankoop. Als je minder beha’s koopt en ze minder zal wassen, dan is dat niet alleen duurzaam voor het milieu omdat je minder koopt, maar ook duurzaam in je portemonnee omdat je dus minder uitgeeft.

3. Het weglaten van een beha maakt je borsten steviger

Veel vrouwen denken dat een beha ervoor zorgt dat je borsten minder snel zullen hangen. Dat is immers wat de media ons jaren wijs heeft gemaakt. Maar niets is minder waar. Uit een Frans onderzoek blijkt namelijk dat borsten slapper worden door het dragen van een beha. Dit komt doordat borsten niet voldoende worden getraind omdat ze in feite worden weggestopt.

Bovendien hebben borsten onderhuids bindweefsel, dat van nature ondersteuning biedt bij borsten. Door dit bindweefsel, ook wel ligamenten van Cooper genoemd, houden borsten hun vorm. Als borsten gaan hangen, wordt dit volgens het onderzoek uiteindelijk veroorzaakt omdat deze ligamenten hun werk niet meer goed kunnen doen. Het dragen van een beha wordt dan ook afgeraden door dit onderzoek.

Wie langere tijd bh-loos gaat zal dus juist gaan merken dat haar borsten juist voller en steviger zullen worden.

4. Zonder beha stroomt je lymfestroom beter

Een beha is knellend voor je lichaam en knelt zo de lymfestroom af. Een geblokkeerde lymfestroom zorgt ervoor dat afvalstoffen langer in je lichaam blijven dan de bedoeling is. Een afgeknelde lymfestroom is zeker voor mensen die al een belastend systeem hebben, bijvoorbeeld een darmflora die niet in orde is, of een chronische ziekte, niet goed. Een beha draag je iedere dag, en knelt je lymfestroom iedere dag dus af op dezelfde plek. Een kleine blokkade die de beha dus veroorzaakt, kan dan al een obstakel vormen voor het lymfesysteem en dit kan leiden tot allerlei problemen. Dus als je een beha weglaat, stroomt je lymfestroom weer en dat is fijn.

5. Je huid kan beter ademen zonder beha

Uit onderzoek blijft dat een beha vaak een bron van bacteriën is. Dit komt omdat beha’s vaak worden gedragen en niet iedere dag de was ingaan. En naast al die bacteriën, pak je je borsten helemaal in waardoor je huid minder goed kunt ademen. Je huid kan dus veel beter ademen zonder beha.

6. Zonder beha is het veel koeler

De meeste bh’s zijn gemaakt van synthetische stoffen. Ook hebben ze soms vulling, dat heel handig is voor een maatje meer, maar die stoffen zorgen voor een veel te warm klimaat daar bij je borsten. Vooral in de zomer is het heerlijk fris om beha-loos door het leven te gaan.

7. Geen afknellende beha-bandjes

Veel beha’s snijden in je vel en zitten vaak te strak. Dit is ook een teken dat je beha te klein is. Dat is niet zo gek als je beha niet de juiste maat heeft, want volgens onderzoek draagt 70 procent van de vrouwen een verkeerde maat.

Maar ook als je beha een goede maat heeft, zijn die bandjes allerminst fijn. Als je geen beha draagt heb je nooit meer last van die afknellende bandjes en dat is fijn!

Dit waren de tips! Kende jij ze al? En ga jij mee met deze ontwikkeling, of houd jij het bij je vertrouwde behaatje? Laat het ons weten in de comments hieronder!

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here