Deze alcoholische drankjes bevatten de minste calorieeën!

0
107

Het drinken van alcoholische drankjes kan heel gezellig zijn. Bijvoorbeeld op een feestje, tijdens het stappen of gewoon even een glaasje voor het slapen gaan. Drankjes waar alcohol in zit, hebben over het algemeen twee nadelen: een te grote hoeveelheid alcohol is nooit goed, daarnaast bevatten de meeste drankjes, met name de mixdrankjes, extra veel calorieën. Het andere nadeel is dat alcohol de vetverbranding vertraagt met een derde. Dat lijkt niet veel, maar dat betekent wel dat het vet in de voeding langer de tijd heeft om zich vast te zetten in je lichaam. Alcohol wordt in je lichaam namelijk omgezet in een zuur en je lichaam zal dit als eerste gaan verbranden, daarna komen pas de vetten aan de beurt. Wil je dus een beetje op gewicht blijven, dan kan je beter even de alcohol laten voor wat het is. Wil je echter wel verantwoord kunnen drinken, dan is het verstandig om onderstaande lijst met ‘light’ drankjes eens goed te bestuderen.

1. Champagne (77 calorieën per glas)

Lekker decadent doen en toch goed weten wat je binnen krijgt, champagne mag dan de naam hebben om een luxe drankje te zijn, het bevat slechts 77 calorieën. Daarmee is het dus het ideale drankje voor een avond stappen op niveau. Mocht je zelf een feestje organiseren en hierbij champagne willen schenken, combineer het dan met een heerlijke amuse van zalmrolletjes gevuld met spinazie en roomkaas.

alcohol-weinig-calorieen-champagne

Rum (80 calorieën per glas)

Als je ooit al hebt willen weten waarom piraten rum dronken, het beroemde drankje bevat slechts 80 calorieën per glas. Uiteraard dien je de rum dan puur te drinken, of ‘on the rocks’, ga je het mixen met cola, dan heb je uiteraard niks aan dat lage caloriegehalte.

Wodka (85 calorieën per glas)

Naast whisky is wodka de drank voor de echte liefhebber. Dit karaktervolle goedje bevat slechts 85 calorieën is daarmee een goed keus voor wie champagne en rum  net te weinig karakter bevatten. Ook voor wodka geldt dat je dit beter niet kan mixen met een andere drank zoals jus d’orange. Ook dan zal het aantal calorieën behoorlijk gaan stijgen. Wil je het wel combineren met iets anders, kies dan voor bronwater.

alcohol-weinig-calorieen-wodka

Drankjes die je beter kunt vermijden

Uiteraard zou het onmogelijk zijn om alle drankjes op te noemen. Mocht je echter twijfelen wat wel en wat niet verantwoord is tijdens je wekelijkse stapavond, dan is het wellicht belangrijker om te weten welke drankjes te beter kan vermijden:

  1. Rode en witte wijn (155 calorieën per glas)
  2. Likeurtjes met room (110 caloriën per glas)
  3. Bier / Pilsner (110 calorieën per glas van 25 ml)
  4. Whisky (95 calorieën per glas)

Lees ook: Wat het eten van bepaalde kruiden kan doen voor je gezondheid

Wat is jou favoriete drankje? Laat het ons weten in de comments hieronder!