4x Verrassende en gezonde sushi recepten

0
792

Voor velen is sushi het gerecht waarvoor je ze ‘s nachts wakker kan maken. Het is lekker, het is gezond en het is ook nog eens leuk en gezellig om te eten. Nu kun je eens in de zoveel tijd gerust Sushi in Den Bosch laten bezorgen, maar af en toe is het net zo leuk om het thuis gewoon zelf te doen. Hier vind je 4x verrassende en gezonde sushi recepten om gewoon gezellig samen thuis te maken!

1. Sushi met paddestoelen en bloemkoolrijst

Bij deze gezonde, seizoensgebonden sushi maak je de rijst van bloemkool. De rijst is gemakkelijk te maken. Hak de bloemkoolroosjes fijn tot ze op rijstkorrels lijken. Doe ze vervolgens in een vergiet en giet hier kokend water overheen. Hierna mag de rijst samen met de andere ingredienten in een schaal goed door elkaar gehusselt worden. Zet de ‘rijst’ hierna in de koelkast terwijl jij vast aan de sushi gaat beginnen.

Voor de sushi bereid je de paddestoelen in de pan en leg je een nori blad klaar met een laagje rijst. Vervolgens vul je het blad met paddestoelen, avocado, reepjes komkommer en stukjes paprika – en bestrooi je het met wat sesamzaad. Rol het geheel op en leg het in de koelkast terwijl je de rest van de sushi maakt. Snijd in kleine stukjes, bestrooi met wat sesamzaad en klaar is je sushi!

2. Urumaki met Japanse omelet en groene asperges

Deze sushi is zo vol van smaak dat er geen vis of vlees aan toegevoegd hoeft te worden. Je gebruikt een standaard sushirijst gecombineerd met lente-ui en groene (wasabi) sesam. Je vult de sushi met stukjes komkommer, Tamango (Japanse omelet), avocado, gefrituurde groene asperges in tempura en wat Japanse mayonaise. Samenvoegen, oprollen en genieten maar!

gezonde sushi recepten

3. Urumaki met tempura banaan en hennepzaadjes

Dit is een bijzondere sushi variant, lekker zoet en toch knapperig. De standaard sushirijst wordt gecombineerd met lente-ui en groene (wasabi) sesam. Je vult de sushi met gefrituurde banaan in tempura. Dit maakt de banaan lekker knapperig en geeft de sushi zijn bijzondere smaak. De buitenkant werk je af met hennepzaadjes om de sushi net die extra boost te geven. Bijzonder, lekker en gezond.

4. Koolhydraatarm: Sushi zonder rijst

Deze sushi is ideaal wanneer je wat koolhydraatarm wilt eten. In plaats van rijst, rol je deze sushi in een heerlijke omelet. In deze omelet (zo dun mogelijk bakken natuurlijk) rol je een stapeltje met avocado, gerookte zalm, spinazie en komkommer. Garneer de gerolde sushi met wat kiemgroenten om er een echte vitaminebom van te maken.