Zweetvoeten voorkomen? 6 tips

0
169

Er is niets zo vervelend dan het last hebben van zweetvoeten. De vervelende zweet geur die vrijkomt bij zweetvoeten wordt veroorzaakt door bacteriën. Deze bacteriën leven graag in een warme en vochtige omgeving. Het is soms lastig om zweetvoeten te voorkomen maar deze volgende 6 tips laten je zien wat je kan doen tegen zweetvoeten.

Wassen

Om zweetvoeten te voorkomen is het handig om dagelijks je voeten te wassen met lauw water. Laat ze eventueel een tijdje in een voeten bad weken. Het beste kun je hierbij een milde zeep gebruiken om de balans van je voet bacteriën in stand te houden. Let op dat je na het wassen je voeten goed afdroogt. Vocht kan namelijk zweetvoeten verergeren. Het beste is om ze een tijdje aan de lucht te laten drogen dus trek niet gelijk sokken of schoenen aan. Dit helpt zeker zweetvoeten voorkomen!

Zweetvoeten voorkomen wassen

Sokken en schoenen

Je kunt het beste kiezen voor katoenen sokken wanneer je snel last hebt van zweetvoeten en dit juist wilt voorkomen. Katoen zorgt er namelijk voor dat het vocht wat vrijkomt bij zweetvoeten goed wordt opgenomen en absorbeert. Wissel ook dagelijks van schoenen, dit geeft je schoenen de kans om goed op te drogen. Gaat de geur van zweetvoeten er niet gemakkelijk uit? Zet je schoenen een nacht in de vriezer. Een nacht in de vriezer zorgt ervoor dat de bacteriën die de geur veroorzaken worden gedood. Dit helpt je bij het behandelen van zweetvoeten

Pedicure

Ga op tijd bij een pedicure langs. Een pedicure zorgt ervoor dat het overtollig eelt wordt weggehaald. Eelt zorgt namelijk voor een grote zweetopname waardoor de groei van de verkeerde bacteriën wordt gestimuleerd en dat zorgt weer voor zweetvoeten. Plan om de 6 weken een afspraak in en laat je zweetvoeten behandelen!

Spray of smeer

Om zweetvoeten te voorkomen kun je ervoor kiezen om in de ochtend je voeten in te smeren met een crème die speciaal voor zweetvoeten is. Het is belangrijk dat de voetencrèmes die verkrijgbaar zijn bij de drogist de stoffen bevatten als ; alcohol, zink, propeen en vitamine E. Deze ingrediënten samen zorgen ervoor dat het zweten wordt verminderd.

Smeer je liever niks op je voeten dan kun je er ook altijd voor kiezen om een spray middel tegen zweetvoeten voor in je schoenen te gebruiken. Zorg ervoor dat je schoenen daarvoor een nacht in de vriezer hebben gestaan en goed opgedroogd zijn. Dit geeft de beste werking bij het voorkomen van zweetvoeten.

Botox

Heb je allerlei crèmes en spray geprobeerd maar blijkt het toch niet voldoende om je zweetvoeten te behandelen dan kan je er ook altijd voor kiezen om botox injecties te laten zetten. Door deze injecties wordt het signaal naar de zenuwuiteinden van de zweetklieren tijdelijk geblokkeerd. Binnen een week zal je merken dat je geen last meer hebt van zweetvoeten. Deze injecties worden alleen in het ziekenhuis gegeven en worden vaak volledig vergoed door je zorgverzekering.