Zo maak je optimaal gebruik van een loopband

0
28

Ben je een sportief type? Dan is de kans groot dat je in jouw leven wel eens op de loopband hebt gestaan. In elke sportschool kom je deze namelijk tegen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een loopband bij je thuis te plaatsen, zodat je gewoon met de beste loopband in huis aan de slag kan. Een loopband biedt verschillende niveaus, waarbij je bij het ene niveau meer calorieën verbrandt dan bij de andere. Maar hoe maak je nou eigenlijk optimaal gebruik van een loopband? Wij zetten wat handige tips op een rij voor je!

Warming up en cooling down niet vergeten

Het wordt nog wel eens vergeten bij het sporten: de warming up en cooling down. Probeer dit echter absoluut mee te nemen in jouw sportroutine, want het is enorm belangrijk. Door een warming up en cooling down te doen, kun je de kans op pijntjes en blessures namelijk meer voorkomen. Ook voor het gebruiken van de loopband is dit dus handig om te doen. Doe iedere keer voordat je de loopband op stapt een korte warming-up, zodat je spieren alvast warm kunnen worden. En ga ook nog even de spieren goed rekken als je klaar bent op de loopband!

Zorg voor afwisseling

Zorg voor afwisseling

Continu op een loopband lopen kan natuurlijk gaan vervelen na een tijdje. Om optimaal gebruik te maken van dit apparaat, is het daarom goed om te zorgen voor afwisseling. Je kunt minder snel verveeld raken op de loopband als je afwisselt qua tempo, tijd of helling. Door lekker af te wisselen wordt het leuker om te doen en zal jouw sportsessie er ook sneller weer op zitten. De ene keer sneller rennen, de andere keer een helling op en weer een andere keer een langere tijd op de loopband doorbrengen: het behoort allemaal tot je mogelijkheden.

Wees consequent

Wil je de loopband gebruiken om resultaten te behalen? Bijvoorbeeld om af te vallen of om je conditie te verbeteren? Dan is het belangrijk om consequent te zijn. Gebruik de loopband meerdere keren per week, zodat het steeds makkelijker wordt. Als je het ineens gaat doen nadat je een lange tijd niet op de loopband hebt gestaan, kan het zo zijn dat dit maar weinig resultaat oplevert. Door regelmatig de loopband te gebruiken zal je veel sneller verschil gaan merken dan dat je het zo nu en dan eens gaat gebruiken. Meer weten over het creëren van een fitte levensstijl? Kijk voor inspiratie eens bij Fitness Blog.

Zet muziek aan

Meer motivatie nodig om een tijdje de loopband te gebruiken? Wat kan helpen, is om muziek aan te zetten tijdens het sporten. Je ziet dit niet voor niets veel in de sportschool. Zet bijvoorbeeld lekkere uptempo muziek aan, zodat je op het ritme van de muziek kunt gaan lopen of rennen. Zo houd je het vaak langer vol!

Of je nu in de sportschool regelmatig de loopband wilt gebruiken of ervoor kiest om een loopband aan te schaffen voor in huis: deze tips kunnen je erbij helpen om optimaal gebruik te maken van de loopband. Zo worden jouw sportsessies op dit apparaat vast leuker en afwisselender!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here