Zo leef jij duurzaam én gezond

0
179

Zo duurzaam en gezond mogelijk leven, het wordt steeds populairder. Mensen streven steeds meer naar een duurzaam en gezonde woon, leef, en werkomgeving. Vele ondernemingen spelen hier maar al te graag op in met groene, duurzame en vooral bewuste initiatieven. Hoe jij nu ook duurzaam en gezond kunt leven, lees je hier.

Biologisch, heel logisch

Onze voedingsmiddelen komen niet langer altijd gewoon uit de aarde. De GMO processen worden steeds verder ontwikkeld en de innovatie is nu op een punt waarop voedingsmiddelen geen aarde meer nodig hebben. Dit leidt tot de vraag: wat eten we nu eigenlijk? Geur, kleur, en smaakstoffen en andere toevoegingen brengen de basis van ons voedsel steeds verder van het originele product. In tegenstelling tot deze GMO producten zijn er ook biologische producten verkrijgbaar. Voedingsmiddelen uit de aarde, met een heel stuk minder toegevoegde stoffen en middelen. Bij het kopen van biologische producten eet je niet alleen gezond, je ondersteund er ook de natuurlijke processen en lokale leveranciers mee!

Uit eigen tuin

Nog gezonder is eten uit eigen tuin. Je weet precies wat ermee gebeurt, hebt altijd verse seizoen producten en bespaart weer op de boodschappen. Voedsel uit eigen tuin is hartstikke gezond. Je kan gemakkelijk gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen om ongedierte te voorkomen en eet op deze manier altijd gezond en zonder overbodige toevoegingen. Voor de verpakking van vele producten wordt gebruik gemaakt van plastic en andere onnatuurlijke verpakkingsmaterialen. Door uit eigen tuin te eten kun je de stroom aan plastic niet stoppen, maar je steunt de overbodige verpakking productie in ieder geval niet.

Groene stroom

Steeds meer Nederlanders stappen over op groene stroom. Niet alleen draag je zo bij aan een beter milieu, je bespaart in veel gevallen ook nog eens flink in de kosten. Verschillende aanbieders bieden hun groene stroom aan voor lagere tarieven. Met de juiste aanbieder en het juiste pakket kun je jouw energie toelevering helemaal naar eigen wens invullen en ook nog eens geld besparen. Zo kun je gemakkelijk online energie vergelijken op Overstappen.nl. Hier zie je alle aanbieders op een rijtje en pik je zo de goedkoopste er tussenuit.

duurzaam wonen

Recyclen

Recyclen is milieubewust en kan op vele manieren. Zo kun je met het juiste recept de voedselresten omtoveren tot een heerlijk diner. Aardappelschillen kun je bijvoorbeeld na goed schoonmaken, heerlijk krokant frituren of gewoon gebruiken als natuurlijke bemesting voor je eigen moestuin. Probeer afval ook zoveel mogelijk te scheiden. Zo zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig en daalt de uitstoot van broeikassen.