Zweetvoeten. Veel mensen hebben er last van. Na een dag actief bezig te zijn geweest, of zelfs na een dag lui op de bank, beginnen de voeten te stinken. Zodra je thuis komt wordt er direct onder de douche gesprongen om de geur van die zweetvoeten af te wassen. Want laten we eerlijk zijn; de geur van zweetvoeten is niet bepaalt aangenaam te noemen. Maar ga je nou de rest van je leven dagelijks je voeten wassen, of ga je op zoek naar een andere oplossing? Met deze tips krijg jij nooit meer zweetvoeten.

  1. Bamboestof: het wondermiddel

De bamigo sokken en footies zijn gemaakt van bamboestof. Het bamboestof brengt vele voordelen met zich mee. Zo zorgt het ervoor dat je lekker warm blijft tijdens de winter, en goed geventileerd tijdens de zomer. De stof wordt op een duurzame manier gemaakt, en gaat ontbossing over de hele wereld tegen. Maar het belangrijkste voordeel, is natuurlijk dat het je van je zweetvoeten af helpt. Zelfs de ergste zweetvoeten in de wereld, zweten (en dus stinken) minder in bamboesokken. Het vocht (het zweet dus) wordt in bamboestof niet vastgehouden, maar juist direct losgelaten. Dit zorgt ervoor dat de temperaturen van je lichaam op peil blijven, en zweet- of vochtplekken worden voorkomen. Ook ideaal voor de actieveling: nooit meer zweetplekken in je t-shirts!

  1. Kies de juiste materialen

Nu kun je dat ene paar schoenen nog zo geweldig vinden – dit betekent niet dat je voeten het materiaal als net zo aangenaam ervaren. Er zijn specifieke stoffen waar je voeten nu eenmaal wat minder goed op reageren. Stoffen die vocht vasthouden en weinig lucht doorlaten zijn echte boosdoeners voor de zweetvoeten. Juist materialen die goed ventileren kunnen ervoor zorgen dat je voeten minder, of zelfs helemaal niet meer zweten. Denk dus goed na over de schoenen die je koopt! Gebruik eventueel wat huismiddeltjes wanneer je schoenen van niet-ventilerend materiaal koopt.

  1. Wisselen!

Heb je toch schoenen van minder aangenaam materiaal? Zorg dan dat je zowel schoenen als sokken regelmatig wisselt. Draag hetzelfde paar (niet-ventilerende) schoenen bijvoorbeeld geen twee dagen achter elkaar. De dag dat je ze wel draagt, is het verstandig om een paar extra setjes sokken mee te nemen (tenzij je bamboe sokken draagt, die gaan de hele dag mee!). Zo kun je gedurende de dag een aantal keer je sokken wisselen. De vieze stink sokken zorgen er namelijk voor dat, wanneer je ze de hele dag draagt, de geur van zweetvoeten alleen maar in de schoenen blijft hangen. Door je sokken regelmatig te wisselen blijven je voeten nog enigszins fris.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here