Zo kom je uit je hoofd

0
61

Veel mensen zitten vaak in hun hoofd in deze gehaaste maatschappij. Terwijl een goede samenwerking tussen hoofd en lichaam zo belangrijk is, juist om beter tegen stress te kunnen. Als je veel in je hoofd zit, kan je namelijk blijven hanger in gepieker omdat je ervan overtuigd bent dat je hersenen de oplossing brengt. Zo pak je het probleem eigenlijk aan met het probleem, en het juist ruimte geeft om juist even op je lijf te focussen. Hoe doe je dat, ofwel hoe zorg je voor een betere samenwerking tussen je lichaam en je hoofd?

Zoek de natuur op

Ga de natuur in! De natuur werkt ontspannend, het laadt je batterij op en je komt heel goed in je lijf. Wandelen in het bos, fietsen in de duinen, of gewoon lekker op een bankje in het park: het is allemaal fijn en wedde dat je terugkomt als een ander mens?

Massages

Ook massages zijn een manier om in je lijf te komen. Aanraking is ontzettend belangrijk voor onder andere ontspanning. Spanning en stress hopen na een tijd namelijk op in je lichaam en gaan vastzitten in de spieren. Je kent vast wel het gevoel van stijve spieren, dit komt dus daardoor. Door melkzuur voelen je spieren niet fijn aan, deze verkrampen dan. Door massage kan die opgehoopte stress en melkzuur weggehaald worden, en kan de energie weer door stromen. Op die manier wordt de verkramping vervangen door ontspanning. Lichamelijke ontspanning is namelijk afvalstoffen die afgevoerd worden. Dat is een enorme steun voor allerlei processen in het lichaam. Dat ontspant en zorgt ervoor dat je weer in je lichaam bent gezakt.

Seks

Ook seks is een goede manier om uit je hoofd te komen. Seks ontspant en zorgt ervoor dat je even al je zorgen kan vergeten. Als je (goede) seks hebt, zal het je helpen om weer in je lijf te zakken. Seks verbindt op die manier en maakt rusteloos. Heerlijk toch?

Meditatie

Meditatie zorgt ervoor dat je minder in je hoofd leeft en veel meer in het ‘nu’ bent. En als je in je hoofd zit, zit je in het verleden en de toekomst maar minder in het heden. Hierop te focussen zorgt ervoor dat je in je lichaam en uit je hoofd komt. Naast meditatie helpt bewegen hierbij. Wandelen, fietsen sporten, yoga’en; het zorgt er allemaal voor dat je uit je hoofd in je lijf zakt.

Zit minder op je telefoon

Tegenwoordig zit iedereen veel op zijn telefoon. Steeds afleiding en prikkels zoeken zorgen er voor om dat je in je hoofd blijft. Leg je telefoon wat vaker weg op download een app die laat zien hoeveel per dag je op je telefoon zit.

Luister muziek

Muziek zorgt voor ontspanning en dat je op die manier meer uit je hoofd gaat. Denk maar eens als je muziek op zet voel je soms meteen ontspannen en relaxt toch? Door muziek maar je geluksstofjes aan in je hersenen waardoor je dat fijne relaxte gevoel krijgt!

Sporten

De beste manier om uit je hoofd te gaan, is door meer te bewegen. Zo kun je stress loslaten en blijft je energiemetabolisme in evenwicht. Elke vorm van lichaamsbeweging zorgt ervoor dat je in je lijf zakt.

We hebben er allemaal – jong of oud – baat bij om veel te bewegen. Je bent nooit te oud om spiermassa op te bouwen en je lichaam te versoepelen en zo uit je hoofd te komen.

In je handen wrijven

De makkelijkst een snelste manier om in je lichaam te komen, is door in je handen te wrijven of ze te masseren. Ook voeten masseren heeft dit effect.

Op blote voeten lopen

Op blote voeten lopen helpt erg om te aarden. Je wordt je veel bewuster van je voeten als je geen schoenen aan hebt en als je beweegt voel je etterlijk de grond en al je botten en spieren. Het is niet voor niets dat veel mensen hier al eeuwen bij zweren, het helpt echt om weer je lichaam te voelen en dus uit je hoofd te komen.

Observeer

Observeer eens iets wat je ziet bijvoorbeeld een boom. Bekijk en benoem alle details op voor jezelf. De kleur, de geur, de grootte. Ergens geconcentreerd tot je op nemen zorgt er voor dat je in het hier en nu komt.

Dit waren de tips om uit je hoofd en in je lijf te komen. Welke voer jij dagelijks uit om een balans te creëren tussen beiden? En heb je nog tips? Laat het dan achter in de comments hieronder!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here