De zomer is niet aangebroken of we zijn al een paar dagen verwend met heerlijk zonnig weer. Met de zomer in de aantocht kunnen we straks weer heerlijk genieten van het warme weer. Lekker buiten in de tuin zitten, lekker naar het strand… er zijn genoeg mogelijkheden. Zonlicht heeft een gevolg op de huid. Zorg dat je altijd kiest voor de juiste zonbescherming en bescherm je huid.

Zonlicht

Wist-je-dat de zon zowel zichtbare als onzichtbare stralen produceert? Er wordt een onderscheid gemaakt tussen UV-A en UV-B stralen. Meer over het verschil tussen deze twee type lees je hier.

UV straling van de zon is niet altijd even sterk. Wist-je-dat…

  • De plek op aarde van invloed is; hoe dichter bij de evenaar, hoe sterker het zonlicht
  • De UV straling van de zon het sterkst is tussen 12 en 15
  • De mate van weerkaatsing bijvoorbeeld door sneeuw of water ook van invloed is
  • April tot en september de meest zonnige maanden in Nederland zijn (bron)
  • Kleding een mate van bescherming biedt tegen zonlicht
  • Je bij bewolking ook kan verbranden

Moedervlekken & zonlicht

Wist-je-dat moedervlekken kunnen ontstaan door zonschade. Het kan zijn dat deze zonschade in de jeugd al is opgelopen en pas op latere leeftijd zichtbaar wordt op de huid. Daarnaast kan zonlicht ook een rol spelen op het gebied van nieuwe moedervlekken. Wil je meer weten over moedervlekken verwijderen? Kijk dan eens op de website van Huidzorgklinieken.nl.

Zonnen

Smeer je altijd goed in tegen zonlicht. Kies de juiste factor om je huid te beschermen. Kijk of je zonnebrandcrème beschermt tegen zowel UV-A als UV-B straling. Vergeet niet om je huid ook vaker op een dag in te smeren. Ga je het water in? Check dan of je zonnebrand hier tegen beschermt.

Voorkom overmatige blootstelling en zorg goed voor je huid!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here