Wat te doen bij liefdesverdriet?

0
169

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad: liefdesverdriet. Waar je de een makkelijk uitzwaait, is dat bij de ander wat lastiger..Liefdesverdriet hoort bij het leven en kan een hoop narigheid met zich meebrengen. Zowel fysiek als emotioneel is liefdesverdriet belastend voor iemand. Hoe zorg je goed voor jezelf in zulke tijden? En hoe ga je gezond om met een liefdesbreuk? Wij helpen je graag. 

Eet gezond

Als je liefdesverdriet hebt, kan dit gepaard gaan met weinig zin in het leven. Misschien heb je door alle emoties ook een naar gevoel in je buik en een brok in je keel waardoor eten wel het laatste is waar je aan denkt. Toch is het heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zeker in tijden van verdriet.

Ga erop uit

Als je liefdesverdriet hebt, is het misschien verleidelijk om in dagen in bed te liggen, films te kijken en te huilen. Natuurlijk moet je goed wat goed voelt, maar blijf liever niet hangen in verdriet. Doe het rustig aan, blijf even liggen maar ga er daarna langzaam weer op uit. Wandelen, ergens koffie drinken, afspreken met een vriend(in): het lucht op om je even eruit te gaan en misschien je verhaal te doen aan iemand.

Sporten

Sporten is natuurlijk altijd gezond, maar als je echt rot voelt kan een (korte) sportactivteit je helpen om je wat beter te voelen. Door sport maak je namelijk stoffen aan zoals dopamine en serotonine wat ervoor zorgt dat je al een stuk ontspannender naar het leven kijkt. Weg met die grijze bril, en ren een blokje om of ga naar de sportschool. Het kan je echt helpen even je gedachten van je af te zetten en nieuwe geluksstofjes aan te maken.

Ga niet meteen daten

Het is natuurlijk erg verleidelijk om meteen te gaan daten of een zogenaamde rebound te zoeken, maar dit gaat je verdriet niet oplossen. Onze tip is dus verwerk je relatie voordat je begint aan wat nieuws. Dat is voor jezelf fijner en voor de ander ook. Dus genees zelf eerst en dan een nieuwe partner. Dat is ook een stuk rustiger voor beiden. Bovendien als deze verhouding ook niet lekker loopt, zit je met dubbel verdriet en daar zit je helemaal niet op te wachten toch?

Boek een vakantie

Een tijdje een reis maken in je eentje kan heel veel goed doen voor een mens. Een andere cultuur, ander eten andere mensen: het geeft inspiratie en zet je leven in zijn perspectief. Soms zie je het misschien allemaal niet meer zitten en is alles donker en grauw, maar heus het leven heeft nog zoveel te bieden. Echter zie je dat niet altijd als je je op dezelfde plek bevindt. Boek daarom eens een reis met jezelf, het kan echt verhelderen en genezen.

Slaap goed

Voor jezelf zorgen is zo belangrijk en vooral als je luduvudu hebt. Goed slapen is extra belangrijk in deze tijd, omdat lichaam nogal wordt belast met emoties. Misschien kook je ook niet de beste maaltijden voor jezelf dus zorg in ieder geval dat je genoeg rust en slaap pakt.

Relativeer

Er zijn meer vissen in de zee dan je ex. Bedenk dat je leven er over twee jaar weer heel anders eruit kan zien. Dus voel je rot, huil en voel het even goed. Maar bedenk dat ook voor jou de zon weer gaat schijnen. Tijd kan veel helen en er zijn meer leuke mensen dan je ex. Dit zal je vanzelf zien na een tijd.

Ontspan

Neem de tijd voor jezelf. Boek een massage, ga naar de sauna, koop een fijn boek of ga uit eten met een vriend. Het is nu tijd om te ontspannen en te zorgen voor de belangrijkste persoon in je leven: jijzelf. Alleen jij kan je uit je moeras trekken en daarvoor is ontspanning hard nodig. Voel je goed met jezelf en je zult zien dat je weer allerlei leuke mensen aantrekt, of niet wie zei dat single zijn niet fijn was?

Accepteer de situatie

Of het nou de keuze van je ex was of van allebei: een breuk is altijd rot. Je relatie is niet alleen weg maar vaak is er ook nog niet meteen een vriendschap mogelijk. En misschien komt er wel nooit een vriendschap tussen jullie. Accepteer de situatie hoe die is en zie waar het schip strandt.

Neem afstand

Deze sluit aan bij de vorige tip; neem afstand. Gun jijzelf (en je ex) echt even de tijd om alles te verwerken en dingen op orde te krijgen. Een breuk herstellen kost tijd en dit kan je het beste alleen doen. Je ex af en toe spreken gaat alleen maar ten koste van de tijd die je nodig hebt om te herstellen. Dus neem echt even afstand, erna kan je altijd kijken of er nog een vriendschap in zit voor jullie.

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here