Als er een manier was om binnen 1 seconde je mondverzorging op peil te hebben, dan had iedereen deze kans aangenomen. Het verzorgen van je gebit is alleen net iets lastiger dan de meeste mensen denken. Er is veel geduld voor nodig, maar wat je ervoor terugkrijgt, is een gezond gebit. Uiteindelijk wordt het een dagelijkse routine en ben je niet anders gewend. Deze gewoonte voorkomt een hoop ellende en tandartsbezoekjes.

Om een idee te geven wat je het beste kunt doen om de mondverzorging op peil te houden, hebben we een opsomming van 6 tips gemaakt. Als je deze tips toepast tijdens het verzorgen van je mond, komt het helemaal goed met je gebit!

1. Elektrisch tandenpoetsen

De overstap van een handtandenborstel naar een elektrische tandenborstel is de beste stap die je kunt zetten in het leven. Een elektrische tandenborstel heeft namelijk meer kracht. Het effect hiervan is dat tandplak vele malen sneller verwijderd wordt.

2. Plakverklikkers

Tandplak wordt ongetwijfeld verwijderd tijdens het poetsen met een elektrische tandenborstel. Om te kunnen controleren of je ieder gedeelte goed genoeg poetst, bestaat de plakverklikker.

Een plakverklikker is een ‘’pilletje’’ die je inneemt, tot fijne stukjes kauwt en vervolgens lang het gebit haalt. Gedeeltes waar tandplak aanwezig is, zal rood worden door de plakverklikker.  Zo weet je waar je beter kunt poetsen.

3. Mondspoeling

Mondspoeling is een must wanneer je klaar bent met tandenpoetsen. Bacteriën die op de tong blijven hangen, zorgen voor een slechte adem. Door nog even na te spoelen, doodt mondspoeling de slechte bacteriën. Zo loop je de deur uit of ga je naar bed, zonder de angst dat je een ‘’spoor van een vieze lucht’’ achterlaat.

4. Tongreiniger

Natuurlijk is het gebruiken van mondspoeling een manier van het doden van bacteriën op de tong. Het gebruik van een tongreiniger heeft toch nét even een andere functie.

Een tongreiniger schraapt de witte aanslag weg van de tong, waardoor de tong weer een gezonde kleur krijgt. De witte aanslag is een ophoping van bacteriën en achterstallig onderhoud. Logisch dat je adem ook een stuk frisser wordt.

5. Interdentale ragers

Interdentale ragers zijn goed voor ieder moment van de dag. Wij adviseren je om een interdentale ragers minimaal 3 keer per dag te gebruiken. Na iedere maaltijd. Dat zijn de momenten dat er viezigheid tussen de tanden blijft hangen.

Als dit niet dezelfde dag nog weggehaald wordt, dan kan onder andere het tandvlees aangetast worden. Of kunnen er gaatjes onstaan. Interdentale ragers bereiken namelijk ruimtes, waar een tandenborstel niet snel bij kan Zorg dus altijd dat je een paar interdentale ragers op zak hebt. Je weet maar nooit wanneer ze van pas komen.

6. Monddouche

Een monddouche is een apparaat die de laatste jaren steeds meer gebruikt wordt. Dit is natuurlijk niet voor niks. Je kunt het zien als flossen met sterke een straal water. De watertank vul je hierbij met water. Door het apparaat aan te zetten, creëert hij een bepaalde druk. Het water wordt hierdoor met een vlotte snelheid uit het spuitstukje gespoten. De straal gaat tussen, achter en voor de tanden langs. Hierdoor reinig jij je tanden nog even goed na.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here