One coffee a day, keeps the doctor away!

0
451

Wij Nederlanders houden toch wel van een lekker kopje koffie op zijn tijd. En dat is eigenlijk nog niet eens zo gek; koffie is namelijk ook nog eens ontzettend gezond. Het drinken van koffie kan vele voordelen hebben voor onze gezondheid, en geloof het of niet, ook nog eens bijdragen aan een langer leven! Daarnaast hoef je voor een goede koffie niet eens de deur uit. Zo kun je de overheerlijke Segafredo online bestellen bij Koffiecentrale; krijg je de lekkerste koffie van Nederland gewoon zo op je deurmat. Maar wat maakt koffie nu zo gezond, en wat maakt dat je toch echt wel wat extra koffie mag bestellen? Je leest het hier.

1. Het geeft je extra energie, en je kan er nog eens slimmer van worden ook!

De cafeïne in de koffie zorgt ervoor dat je meer energie krijgt. Maar nu heeft onderzoek ook nog eens bewezen dat deze cafeïne bepaalde hersenfuncties bevordert. Vooral de cognitieve functies en energiewaarden lijken erop vooruit te gaan wanneer er koffie gedronken wordt. Maar heb je echt geen zin in koffie? Dan zijn er genoeg gezonde koffievervangers die je ook de benodigde energie geven!

2. Vol belangrijke voedingsstoffen

Koffie gezond? Echt wel! Zolang je het maar met mate drinkt. Koffie bevat namelijk verschillende belangrijke voedingsstoffen waaronder vitamine B en B5, magnesium, mangaan, kalium en ook nog een aantal krachtige antioxidanten.

3. Bijstaan in het verliezen van gewicht

Koffie geeft je niet alleen fysiek meer energie, het zorgt er ook voor dat je lichaamsfuncties op hoger niveau functioneren. De cafeïne in de koffie bevordert de vetverbranding en en geeft het metabolisme een flinke boost. Uit onderzoek bleek dat deze processen met 10 tot wel 30 procent versnelden.

4. Verlaagt risico op Diabetes II

Daarnaast verlaagt het drinken van koffie ook nog eens het risico op Diabetes II. Het drinken van een dagelijks kopje koffie zou tot een verlaging van 7 procent met het type II Diabetes leiden.

5. Goed voor hart- en bloedvaten

Koffie, daar wordt je wakker van. En niet alleen je hoofd of je ogen, maar ook je lichaam. De cafeïne versnelt je hartslag en geeft je lichaam meer energie. Maar deze versnelde hartslag zorgt er ook voor dat je bloed lekker vlot door je lichaam stroomt, en dit is goed voor hart- en bloedvaten. Daarnaast biedt het ook nog eens wat extra bescherming voor je lever.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here