De meest- voorkomende haarproblemen en oplossingen!

0
175

Veel mensen krijgen op een gegeven moment last van haaruitval of andere haarproblemen. Bij andere haarproblemen kun je bijvoorbeeld denken aan overbeharing, het grijs kleuren van haar, droog haar of vet haar. Deze haarproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak van haarproblemen is erfelijke aanleg. Haarproblemen zijn niet fijn en hebben vaak een negatieve invloed op het zelfvertrouwen van mensen. Welke haarproblemen komen het meeste voor en wat zijn de oplossingen?

Meest- voorkomende haarproblemen

Zoals we eerder schreven is haaruitval het meest voorkomende haarprobleem. Dit betekent niet dat overige haarproblemen minder vervelend zijn. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende haarproblemen, de oorzaken en de mogelijke oplossingen!

Haaruitval

Haaruitval is veruit het meest vervelende haarprobleem. Het zorgt ervoor dat je er ouder uitziet wat kan leiden tot een lager zelfbeeld en onzekerheid. De meest voorkomende haaruitval is erfelijke haaruitval, ook wel Alopecia Androgenetica genoemd.

Oplossingen haaruitval

De grootste oorzaak van haaruitval is dus erfelijkheid. Hier heb je in principe weinig tot geen invloed op, maar wel zijn er een aantal dingen waarmee je dit proces kunt vertragen of het probleem zelfs kunt verhelpen. Dit kan door middel van haargroeimiddelen, hebben vaak nare bijwerkingen. Ook het dragen van een pruik kan ervoor zorgen dat de haaruitval als het ware gecamoufleerd wordt. Dit is echter ook niet ideaal… Pruiken veroorzaken vaak jeuk en dit is natuurlijk erg vervelend. Een ander alternatief is het dragen van een haarwerk. Haarwerken worden gemaakt van echt haar en voelen als het ware als een tweede huid.

Vet haar

In eerste instantie denk je misschien dat vet haar niet zo heftig is, maar toch kan dit erg vervelend zijn. Zo wekt vet haar de indruk dat deze persoon zijn of haar haar niet goed verzorgd. Daarnaast is vet haar een van de oorzaken van haarverlies. Haar wordt gehydrateerd door talgklieren. Deze talgklieren scheiden talg af wat ervoor zorgt dat er een dun beschermingslaagje om het haar komt te zitten. Wanneer je last hebt van vet haar produceren deze talgklieren te veel talg. Oorzaken van deze overproductie kunnen zijn: slechte voeding, stress, hormonale veranderingen, het gebruik van verkeerde shampoo.

Oplossingen vet haar

Om dit probleem op te lossen moet je ervoor zorgen dat deze talgklieren minder talg uitscheiden. Dit kun je doen door speciale shampoo te gebruiken met een neutrale pH-waarde. Daarnaast kun je het beste niet ‘te warm’ douchen. Warm water stimuleert deze talgklieren en dat is precies wat we niet willen!

Roos

Een ander veelvoorkomend haarprobleem is Roos.  De belangrijkste symptomen van roos zijn een geïrriteerde hoofdhuid en witte schilfers in het haar. Hoewel roos niet ‘gevaarlijk’ is, kan dit haarprobleem wel erg vervelend zijn. Roos wordt veroorzaakt door een overmatige afstoting van dode huidcellen op de hoofdhuid. Dit wordt op zijn beurt weer veroorzaakt door stress, ongezonde voeding of overmatig gebruik van cosmetische haarproducten.

Oplossingen roos

Er is helaas geen blijvende genezing voor roos… Wel zijn er een paar manieren waarmee je de roos onder controle kunt houden. Zo kun je gebruik maken van speciale antiroos shampoos, of speciale antiroos crème die je op de hoofdhuid aanbrengt. Wanneer de roos niet verminderd kun je het beste contact met een dermatoloog zoeken.

Heb jij weleens last van haarproblemen? Hopelijk heb je wat aan bovenstaande tips en loop jij binnenkort weer rond met een prachtige, glanzende haarbos!