De juiste voeding in combinatie met afvallen

0
136

Als je graag wilt afvallen, speelt voeding altijd een rol. Zelfs de beste afslankpillen werken alleen als ze gecombineerd worden met een goed voedingspatroon. En ook sporten heeft alleen zin als je jezelf niet helemaal volstopt met ongezonde dingen. Kortom: als je wilt afvallen is het belangrijk dat je de juiste voeding gebruikt.

Afvallen: minder calorieën binnenkrijgen dan je verbrandt

De truc om af te vallen is, zoals iedereen weet, eenvoudig. Je moet ‘gewoon’ minder calorieën binnenkrijgen dan je verbrandt. Door de balans negatief te houden, gaat je lichaam vet verbranden. Helaas is dat veel minder makkelijk dan het lijkt, want het is erg moeilijk om telkens nee te zeggen. De verleiding is groot om toch eens een hapje van dit of dat extra te nemen. Vooral omdat je bij een streng dieet meestal ook honger hebt en dus eerder in de verleiding komt. Hoe ga je hier handig mee om?

Het gebruik van maaltijdshakes

Het beperken van tussendoortjes is natuurlijk een eerste stap. Maar vaak gaat het dan mis bij de maaltijd, waarbij er teveel wordt gegeten. Het is een behoorlijk gedoe om te controleren hoeveel calorieën je tijdens de maaltijd binnenkrijgt. Niet voor niets zijn maaltijdshakes razend populair geworden. Gedurende een bepaalde tijd vervang je je maaltijden voor shakes. Op die manier weet je precies wat je binnenkrijgt. De maaltijdshakes bevatten veel eiwitten en relatief weinig koolhydraten en vet. De kracht van een shake-dieet is dat je het maar korte tijd hoeft vol te houden en je ziet heel snel resultaat.

Het vinden van een balans tussen snel en gezond

Snel afvallen en gezond afvallen gaan niet altijd goed samen. Hoewel maaltijdshakes het afvallen veel gemakkelijker maken, blijft het toch lastig voor veel mensen. Bovendien claimen critici dat je te weinig goede voedingsstoffen binnenkrijgt als je een shake-dieet gebruikt. Beide punten kun je vrij gemakkelijk omzeilen. Naast de shakes mag je nog best veel dingen eten, zolang ze maar gezond zijn en weinig of geen calorieën bevatten. Combineer je shake bijvoorbeeld met een salade met augurk, komkommer, avocado en tomaat. Voeg hier deze kruiden aan toe om nog sneller af te vallen. Doordat je dan ook goed moet kauwen, krijg je sneller een verzadigd gevoel. De shakes zorgen dat de calorie-inname keurig te volgen is en beperkt blijft. De gezonde extraatjes helpen je om het langer vol te houden en leveren ook gezonde voedingsstoffen.

Doelstelling en samenwerking

Gezonde voeding hoort bij afvallen. Maar de combinatie is niet altijd zo gemakkelijk te maken. Echter, ongeacht welk dieet je volgt, je zult vooral wilskracht moeten hebben. Het is dan ook belangrijk dat je een duidelijk plan voor jezelf maakt. Bedenk welke maaltijden jij gaat vervangen voor shakes en welke tussendoortjes jij nog mag van jezelf. Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk ongezonde dingen in huis hebt, want als je het niet hebt kun je het ook niet opeten. Stel jezelf een duidelijk en vooral realistisch doel. Het is beter om je doel wat laag in te schatten, dan kan het alleen maar meevallen en dat geeft weer meer motivatie om door te gaan. Verder is het altijd goed om samen te werken met anderen die ook willen afvallen. Zo heb je motivatie en hebben jullie ook steun aan elkaar in moeilijke momenten.

De juiste voeding is belangrijk als je wilt afvallen. Afvallen lukt namelijk alleen als je goed let op je voeding. Natuurlijk hoort hier ook een gezond leefpatroon bij. Het liefst sport je dagelijks een poosje. Maar als dat niet haalbaar is, of als je gewoon geen tijd hebt om alle calorieën te tellen, zijn maaltijdshakes een goede oplossing. Samen met voldoende verse groenten en fruit heb je zo een gebalanceerd en eenvoudig dieet waarmee het afvallen zeker gaat lukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here