Je contactlenzen goed onderhouden: 5 tips

0
160
lens verzorging

Veel mensen vinden het dragen van lenzen soms net wat gemakkelijker dan het dragen van een bril. Maar net als alle andere items en gebruiksvoorwerpen moeten ook contactlenzen nu eenmaal goed onderhouden worden wil je dat ze wat langer meegaan. Met deze handige tips verleng jij de levensduur van je contactlenzen en zorg je ervoor dat ze lekker lang, comfortabel blijven zitten.

Wees er zuinig op!

De eerste tip spreekt misschien voor zich, maar dit lijkt niet in alle gevallen zo te zijn. Je zal vast niet de eerste zijn die zijn lenzen vergeet uit te doen, of ze in een doosje stopt zonder verse lenzenvloeistof. Ben dus altijd bewust in de omgang met je lenzen en ben er zuinig op. Een stukje bewustzijn kan je al heel ver brengen.

Zorg voor vers lenzenvloeistof

Niet alleen de kwaliteit van je lenzenvloeistof is van belang, ook de houdbaarheidsdatum speelt een rol. Probeer je lenzenvloeistof regelmatig te vervangen en koop alleen vloeistof van goede kwaliteit. De vloeistof zorgt er namelijk voor dat je lenzen ‘veilig’ blijven wanneer ze niet in je ogen zitten. Zo blijven de lenzen ook zacht aanvoelen wanneer je wat vermoeider bent dan normaal.

Ben voorzichtig met de computer

Werk je veel achter een computer? Dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat je lenzen je wat problemen op kunnen leveren. Achter het scherm knipper je namelijk minder met je ogen, en dit kan ervoor zorgen dat je lenzen sneller uitdrogen. Moet je veel achter het scherm zitten? Verwissel je lenzen dan tijdelijk even voor een bril. Zo gaan je lenzen langer mee en verklein je de kans op uitdroging.

Zorg voor een goed onderhoud

Je lenzen iedere nacht in een lenzendoosje met vloeistof stoppen is natuurlijk goed, maar vergeet niet dat ook het doosje af en toe wel een schoonmaakbeurt kan gebruiken. Wanneer je op het punt staat de lenzenvloeistof te vervangen, neem dan dus ook meteen even de tijd om het lenzendoosje wat schoon te maken.

Was je handen!

Je vergeet het vast wel eens: je handen wassen voordat je de lenzen uitdoet. Een enkele keer hoeft dit niet direct problemen op te leveren, maar het is natuurlijk wel erg belangrijk dat je de lenzen zoveel mogelijk met schone vingers aanraakt. De viezigheid op je vingers kan de lenzen zomaar eens beschadigen of vuil maken. Vergeet je handen dus niet te wassen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here