Dit is waarom verliefd zijn gezond is

0
2015

Vlinders in je buik, knikkende knieën en met je hoofd in de wolken? Zo voelt het als je verliefd bent. Je bekijkt de wereld door een roze bril en niets kan je dag nog verpesten. Verliefd zijn is gezond. Het zorgt ervoor dat je je fijn en gelukkig voelt. Dat gevoel wordt veroorzaakt door de vele stoffen en hormonen die vrijkomen als je verliefd bent. Dit zijn de redenen waarom verliefd zijn gezond is.

Pijn

Verliefdheid kan ervoor zorgen dat je minder snel last hebt van vervelende kwaaltjes. Dit komt door het stofje dopamine wat vrijkomt als je verliefd bent. Dit stofje zorgt ervoor dat je jezelf gelukkig en fijn voelt en dat je meer van het leven geniet. Er is onderzoek gedaan naar het feit dat mensen die zich gelukkig gevoelen en meer van het leven genieten minder last hebben van pijn of kwaaltjes.

 Stabiliteit

Mensen die verliefd zijn en een liefdevolle en stabiele relatie hebben leven vaak een stuk gezonder dan mensen die single zijn. Dit komt omdat er meer structuur en gezonde gewoontes ontstaan als je met iemand samen bent. Zo kook je vaker een gezonde maaltijd, je gaat samen op tijd naar bed en je gaat vaak minder tot laat op stap. Verliefd zijn zorgt dus voor een gezondere leefstijl

 Stralen

Verliefd zijn is niet alleen gezond je gaat er ook nog eens van stralen. Dit komt omdat er meer adrenaline door je lichaam stroomt. Adrenaline zorgt ervoor dat er meer bloed naar je wangen en geslachtsdelen toestroomt. Hierdoor krijg je mooie blosjes op je wangen en voel je je fijn. Als je verliefd bent ga je vaak stralend de dag door.

Testosteron

Liefde en seks zijn een geweldige combinatie. Zodra je verliefd bent maakt het vrouwenlichaam meer testosteron aan wat ervoor zorgt dat je hevig gaat verlangen naar je partner. Een goede vrijpartij zorgt ervoor dat er hormonen vrijkomen die je afweersysteem helpen te versterken. Bij mannen is het net andersom, die maken juist minder testosteron aan wanneer ze verliefd zijn. Dit zorgt er weer voor dat de man zich zal focussen op een vrouw en zich daaraan willen binden. Zo ontstaat dus de ideale relatie.

Zelfverzekerd

Als je verliefd bent en je hebt een liefdevolle relatie voel je je vaker zelfverzekerd. Je krijgt dit zelfvertrouwen omdat je weet dat er altijd iemand is die je steunt en waar je op terug kan vallen zodra er een keer iets tegen zit. Door deze zekerheid durf je vaak grotere uitdagingen aan te gaan en probeer je meer uit het leven te halen. Verliefd zijn is dan ook goed voor een gezonde zelfontwikkeling.

Stress en spanning

Wist je dat de stofjes die vrijkomen als je verliefd bent ervoor zorgen dat je minder stress of spanningen ervaart op dat moment. Mensen die vaak verliefd zijn blijken ook opgewekte en vrolijkere mensen te zijn dan mensen die nog nooit verliefd te zijn geweest. Heb je veel last van spanning of stress? Geef je partner dan een knuffel. In eerste instantie lijkt er niet veel te gebeuren maar door een persoon regelmatig te knuffelen waarop je verliefd bent ben je minder stressgevoelig door de oxytocine die word aangemaakt in de hersenen.

Ben jij verliefd? Laat het ons weten in de comments!