Is Kurkuma gezond?

0
168

Kurkuma is een kruid afkomstig van de Curcuma Longa plant. Het kruid staat ook wel bekend als geelwortel en wordt in veel Indische gerechten als standaard toevoeging gebruikt. Behalve dat het meer smaak en kleur aan gerechten geeft is het ook nog eens ongelooflijk gezond.

Reiniging

Kurkuma wordt dan buiten de keuken ook veel in de medische wereld gebruikt. Het zit vol natuurlijke antibacteri├źle werkingen wat bijdraagt aan het ontgiften van het lichaam. Dagelijks gebruik van Kurkuma maakt je hele lichaam schoon. Kurkuma bevat dan ook vele ontstekingsremmende en anti-oxidante eigenschappen. Hierdoor werkt het ook goed bij het helen van wonden en infecties. Buiten dat brengt Kurkuma de stofwisseling in balans en verwijdert het schadelijke stoffen uit je lichaam.

Gewichtsverlies

Kurkuma helpt bij de vetverbranding en remt de groei van vetweefsel af. Dit maakt het een ideaal middel om bij te dragen aan een snelle en gezonde manier van gewicht verliezen. Kurkuma versnelt de vetstofwisseling en zorgt er hierdoor voor dat de hoeveelheid vetten in de bloedbaan verlaagd worden.

Effecten bij kanker

Kurkuma wordt veelvoudig onderzocht om haar helende werking wanneer het gaat om kanker. Zo is wetenschappelijk bewezen dat Kurkuma prostaatkanker kan voorkomen en de verspreiding van de kankercellen kan remmen. Ook voorkomt het de spreiding van borstkanker naar de longen bij muizen en heeft het positieve effecten op melanomen. Kurkuma remt de groei van bepaalde kankercellen af en kan, in combinatie met chirurgie of chemotherapie tot veelbelovende resultaten leiden.

Bloeddrukverlagend

Kurkuma heeft ook gunstige effecten op de bloedvaten. Een hoge bloeddruk wordt verlaagd en zowel bloed als bloedbanen worden met de hulp van Kurkuma gereinigd. Slechts 1 theelepel per dag in je eten zorgt er al voor dat je lichaam langer jong blijft. Deze effecten zijn ook goed te zien op de huid. Het stimuleert de aanmaak van collageen en dit zorgt er weer voor dat je huid soepel blijft.

Bereiding

Kurkuma is gemakkelijk aan het dagelijkse voedingspatroon toe te voegen. Het kruid is verkrijgbaar in verschillende varianten waaronder een poeder dat gemakkelijk als toevoeging voor de maaltijd gebruikt kan worden. Door Kurkuma te combineren met zwarte peper worden de actieve stoffen in het kruid nog sneller opgenomen. Dit resulteert in een optimale werking. Het kruid doet het vooral goed in groente, vis of pastagerechten en is bij uitstek geschikt voor curries, sauzen en dressings. Je kan ook gewoon een beetje Kurkuma over je eten strooien of een speciaal Kurkuma recept proberen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here