Meer groenten eten? Probeer eens deze recepten!

0
544

Groenten zijn ongelooflijk belangrijk voor een goede gezondheid. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten, die je gezondheid een boost geven en ziektes helpen bestrijden. Ook zijn groenten gunstig voor je gewicht vanwege het feit dat ze caloriearm zijn. Lees de recepten in deze blog. Zo eet jij meer groenten en leef je gezond.

Maak eens hartige havermout

Eet jij graag havermout als ontbijt? Dan eet je het waarschijnlijk met zoetigheden als fruit, rozijnen of honing. Wil je meer groenten eten, maak dan eens hartige havermout! Bijvoorbeeld door verschillende ingrediënten toe te voegen aan je havermout, zoals:

  • Groenten
  • Eieren
  • Kruiden

Lekker is bijvoorbeeld havermout met uien, tomaten, champignons en mergkool. Zo krijg je meteen een heleboel kalium en vitamine A, C en K binnen. Gezond!

Probeer eens dit groentewrap recept

Groentewraps zijn niet alleen een handige manier om meer groenten te eten. Ze zijn ook nog eens caloriearm en daarom een slimme manier om minder calorieën binnen te krijgen. Maak bijvoorbeeld eens wraps van sla. Eén slablad bevat slechts één calorie. Wedden dat tortilla van mais bevat er veel meer bevat? Dit recept is bijvoorbeeld heerlijk voor:

Ook lekker zijn tortilla wraps van bloemkool, die je maakt door bloedkoolroosjes heel fijn te malen en de korreltjes in drie minuten gaar te stomen. Vervolgens doe je de

bloemkoolkorrels in een doek en wring je al het vocht eruit. Met ei en peper en zout erbij maak je een tortilladeeg, dat je uitrolt en in 100 minuten op 200 graden bakt. Lekker met een vulling van groenten en guacamole – waar je overigens ook weer groenten aan kunt toevoegen. Zo kom jij wel aan je dagelijkse portie van 400 gram!

Producten van witmeel vervangen door groenten is overigens dé manier om koolhydraatarm te eten én je lijf tegelijkertijd te voeden met een scala aan voedingsstoffen. Bovendien is een koolhydraatarm dieet goed voor je gewicht. Dat is goed nieuws als je wilt afvallen.

Maak een groentebroodje

Groenten gebruiken als broodje is een gemakkelijke manier om meer groenten binnen te krijgen. Probeer bijvoorbeeld eens de kap van Portobello champignons, de twee helften van een avocado of gegrilde plakken aubergine of geroosterde zoete aardappel. Lekker met tomaten, komkommer, een gekookt of gebakken ei en sla of babyspinazie ertussen. Je kunt je groentebroodje zo klein of zo groot mogelijk maken, dus het kan zowel als ontbijt en lunch en zelfs als avondmaaltijd.

1. Kebab van gegrilde groenten

Groentekebab is een ideale maaltijd als je meer groenten wilt eten. Je maakt de kebab door verschillende groenten in niet al te kleine stukken te snijden, te marineren en aan een spiesje te rijgen. Lekker is bijvoorbeeld een marinade van knoflook en citroen, die je maakt van olijfolie, verse knoflook, citroensap en gedroogde kruiden. Daarna even op de grill of barbecue en je groentekebab is klaar! Paprika, uien en champignons zijn heerlijk in kebabs! Ook courgette en aubergine doen het goed aan een spies.

2. Eet een groenteburger

Groenteburgers zijn een heerlijke manier om meer groenten binnen te krijgen. Vooral als je het vlees vervangt door een groenteburger van verschillende soorten groenten en eieren, noten of notenmeel. Zoete aardappels worden ook vaak gebruikt om groenenburgers te maken. Bovendien zijn ze rijk aan:

  • groenteburger receptVitamine A
  • Antioxidanten

Een lekkere en gezonde combinatie is zoete aardappel met amandelmeel, eieren, verschillende soorten kruiden en groenten, zoals champignons en bloemkool. En stop je burger verder vol sla, tomaten, uienringen en ander lekkers. Zo verdubbel jij gemakkelijk je groente inname!

Ik hoop dat deze tips je helpen om gezond te eten. Door het eten van groente kan jij je gezondheid een bootst geven. Heb je nog meer tips om meer groenten binnen te krijgen? Deel ze hieronder in de reacties!

Bekijk hieronder een recept op welke wijze je een heerlijke groenteburger kan maken.