Gezonde en heerlijke pasta recepten maken

0
834

Gezonde pasta recepten maken

Een gezonde maaltijd is een voedzame maaltijd, die bereidt is met verse ingrediënten. Heb je er ooit bij stil gestaan, waarom mensen de levensverwachting in Italië hoger ligt dan in andere landen. Dat komt deels door de voeding, die bereidt wordt met verse ingrediënten zoals groente, vis en vlees. Pasta is zo’n maaltijd!

Waarom is pasta gezond?

Pasta bevat veel vezels, is rijk aan magnesium en calcium. Dat zijn bouw en voedingstoffen die voor ons lichaam van essentieel belang zijn Daarnaast bevat pasta ook een heleboel koolhydraten. Die zorgen ervoor dat je als snel een vol gevoel in je maag krijgt. Daarnaast neemt het lichaam na het eten van pasta wat langzamer de energie op. Dit resulteert weer in een bloedsuikerspiegel die mooi op een lijn blijft. Bij sommige voedingsmiddelen wil het weleens gebeuren dat, na het eten ervan de bloedsuikerspiegel behoorlijk gaat schommelen.

Er wordt bij Pasta ook veel gebruik gemaakt van olijfolie. Pasta wordt tevens gekookt in water zonder toevoeging van vetten. Hierin kun je heerlijk variëren en bijna alle soorten (gezonde) ingrediënten gebruik maken. Pasta maaltijden zijn er is allerlei soorten en maten. Je kunt hierbij denken aan: soepen, salades, lunches en diners.

Bij het eten van Pasta is dat niet het geval. Om deze reden is pasta ook zo geliefd bij sporters door de langzame energieopname kun je betere prestaties leveren. Ook als je op je cholesterolgehalte moet letten is het geen slecht idee om pasta op tafel te zetten. Spaghetti of andere pasta soorten bevatten op zich heel weinig vetten en eiwitten. Je kan in dit geval ook zeggen dat pasta helemaal vrij is van cholesterol.

Een pasta maaltijd voor iedereen

Een pasta maaltijd heb je vaak binnen een uur op tafel en wordt gewaardeerd door jong en oud. Ook vind je pasta terug in verschillende vormen zoals Fusilli, Penne, Lasagna en bijvoorbeeld Spaghetti. Zij horen allemaal bij de pasta familie. Dit maakt pasta zeer populair in Italië en daarbuiten. Het is ook een zeer gewild tussendoortje voor sporters, omdat het rijk is aan vitamine, koolhydraten en eiwitten die langzaam in het lichaam verteren.

Zelf gezonde pasta maken

Spaghetti, macaroni of andere pasta soorten staan bij veel mensen regelmatig op het menu. We kunnen er heerlijk mee variëren en het is gemakkelijk en snel te bereiden. Bovendien is pasta erg gezond. Het past perfect in de categorie gezonde voedingsmiddelen. Pasta maak je heel eenvoudig zelf door in de supermarkt voorgekookte macaroni, penne of bijvoorbeeld cannelloni te kopen. Deze kook je voor een aantal minuten in  kokend water en je kunt al je andere ingrediënten toevoegen, zoals:

  • Groenten
  • Kaas
  • Kip
  • Gehakt
  • Diverse vissoorten

En heerlijk sausje mag natuurlijk niet ontbreken. Hier leer je hoe je zelf een pasta saus kunt maken.

Pasta maken als ontbijt

Heb je een belangrijke dag voor de boeg, dan is een pasta maaltijd een uitstekende manier om de dag te beginnen. Vooral schoolgaande kinderen kunnen hier voordeel uit halen, omdat ze een heerlijke maaltijd nuttigen

en gemakkelijk tot aan de lunch vol zitten. Daarnaast halen ze uit de ingrediënten alles wat ze op een dag nodig hebben. Pasta als ontbijt heeft daarnaast nog meer voordelen ’s ochtends wordt pasta eerder verbrand dan opgeslagen als buikvet

Het is dus aan te raden om pasta te eten in de ochtend. Dit hoeft natuurlijk niet met (tomaten)saus. In de ochtend kan het nog zwaar op de maag vallen. Probeer het te beperken tot pasta zonder onnodige toevoegingen.Pasta ontbijt recept

Tip: Volkoren pasta is nog gezonder

Pasta is een heel gezond product, maar het kan nog beter. in plaats van gewone pasta kun je ook kiezen voor de volkoren variant. Deze bevat nog net wat meer voedingsvezels en koolhydraten. Pasta is gezond mits je goed oplet wat voor saus je erbij serveert. De saus is in de meeste gevallen de boosdoener als je bijvoorbeeld bezig bent met afvallen.