Gezond eten bereiden met de beste keuken apparatuur

0
194

Er zien tientallen manieren om eten te bereiden en een goede kok let niet alleen op de juiste smaak: maar ook op een gezonde bereiding. Bakken, stomen, koken of grillen. Met de juiste keuken apparatuur kan het allemaal! Alle ins en outs over het gezond bereiden van je eten, vind je hier.

Stomen

Om producten te stomen gebruik je een microgolf of een steamer. Met deze techniek worden alle natuurlijke smaken van de producten optimaal behouden. Door wat verse kruiden aan het stoomwater toe te voegen kun je het net een extra smaak boost geven. Gestoomde groenten behouden de meeste vitaminen en mineralen en daarbij vermijdt je de toegevoegde vetten van boter of olie. Stomen is een van de meest gezonde manieren om je groenten te bereiden. Daarbij kun je gemakkelijk ook een stukje vlees of vis toevoegen. Op die manier maak je een ontzettend gezonde maaltijd! Heb je nog geen steamer in je keuken staan? Maak je keuken dan in no-time klaar voor de super gezonde maaltijd met professionele keuken apparatuur van Horecarama.

Gezond eten bereiden met de beste keuken apparatuur

Stoven

Geen ruimte voor een steamer? Door je eten te stoven heb je wederom geen boter of olie nodig. Je doet simpelweg 1 tot 3 eetlepels water in een pan, voegt een half bouillonblokje toe en laat de groenten op een zacht vuurtje stoven totdat ze volledig gaar zijn. Je vermijdt hiermee de toegevoegde vetten van boter of olie en behoudt de smaak van de groenten beter dan wanneer je aan het koken gaat. Gebruik natuurlijk altijd verse en gezonde producten voor een gebalanceerd dieet!

Gezond eten bereiden met de beste keuken apparatuur

Wokken

Een andere manier om eten te bereiden zonder teveel smaak te verliezen is door te wokken. Met een klein laagje olie in de pan kun je groenten, vlees en vis gelijkmatig gaar braden. Besmeer de pan voor gebruik met een dun laagje olie om het toevoegen van verdere vetstoffen te voorkomen. Door het te bereiden eten in kleine stukjes te snijden voordat ze de wok in gaan kun je op matig vuur doorbakken.

Gezond eten bereiden met de beste keuken apparatuur

Grillen

Een andere super gezonde manier om eten te bereiden is door het te grillen. Zowel groenten als vlees en vis kunnen gemakkelijk op de gril. Je hebt hier helemaal geen vetstof voor nodig! Mocht je nu toch iets van een vetstof willen gebruiken, smeer dan het te bereiden voedsel van te voren in met een dun laagje olie. Zo voorkom je overbodig vetstof gebruik. Om aanbranden zonder vetstof te voorkomen kun je ook gebruik maken van een bak vel. Dit zorgt ervoor dat voedsel minder snel aanbrandt en voegt verder geen ongezonde producten toe aan je eten!

Gezond eten bereiden met de beste keuken apparatuur