Wist je dat slechts 20 minuten in de buitenlucht al de lichamelijke weerstand verhoogt? De natuur geeft ons bovendien energie, een beter humeur en minder stress. Rijden in de natuur met je scootmobiel is dus heel gezond. Verschillende scootmobielclubs organiseren toertochten waar je aan mee kunt doen, zodat je er niet alleen op uit hoeft te trekken. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd!

Onze natuur vermindert de stress

Er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de uitwerking van de natuur op ons lichamelijk en geestelijk welzijn. De uitkomsten laten zien dat een bezoek aan een park of bos een positieve invloed heeft op ons welbevinden. Het verlaagt onze hartslag en bloeddruk en verlaagt onrust en spanning. We moeten ons er echter wel veilig voelen. In je eentje rijden in een dicht begroeid bos maakt ons meer gespannen. Niet alleen de natuur om ons heen, maar ook de geluiden hebben een positief effect op onze stemming.
Alleen al het kijken naar de natuur vanuit een raam verlaagt onze pijn en negatieve emoties. Ook natuurfilms hebben ditzelfde resultaat. In wachtruimtes wordt dankbaar gebruik gemaakt van deze kennis: tv-schermen vertonen vaak beelden of video’s over de natuur.

Een scootmobiel maakt je wereld groter

Eenzaamheid en isolement komen tegenwoordig steeds vaker voor, vooral onder ouderen. Mobiliteit is daarom belangrijk. Het zorgt ervoor dat mensen mee kunnen blijven doen aan sociale activiteiten en aanzienlijk minder hulpbehoevend zijn. Steeds meer winkels en panden houden rekening met scootmobielgebruikers door te zorgen voor betere toegankelijkheid. Maar ook die frisse neus halen en je spanning laten varen is goed voor ons, zoals we hierboven al lazen. En dat geldt uiteraard ook voor de mensen die minder goed ter been zijn.
Sta je voor de keuze om een scootmobiel aan te schaffen, maar vind je het spannend om ermee op pad te gaan? Er zijn tal van mogelijkheden om eerst wat lessen te volgen, zodat je je zekerder voelt. Tijdens deze lessen leer je onder andere hoe je een scootmobiel gebruikt en hoe de bediening werkt. Ook verkeersregels en zaken als zichtbaarheid in het verkeer komen aan de orde.
Laat je angst varen en geniet van het bevrijdende gevoel die een scootmobiel je geeft.

Samen op pad met een 2-persoons scootmobiel

Misschien heb je er al een gespot in het straatbeeld: de tweepersoons scootmobiel. Een ideale oplossing wanneer je partner niet meer in staat is ver te lopen. Met zo’n scootmobiel kan je toch samen erop uit trekken. De stoelen zitten naast elkaar, dus jullie hebben beiden voortreffelijk zicht. Een voorbeeld van een 2-persoons scootmobiel is de Afikim Breeze S4. Dit uiterst comfortabele vervoermiddel heeft een uniek veersysteem, een ruime zitting en een stabiele wegligging. De Afikim Breeze S4 is niet voor niets winnaar van de Red Dot Design Award. Hier lees je alles over deze bijzondere scootmobiel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here