Ga jij voor een gezond kerstdiner dit jaar?

0
214

De kerstdagen komen er weer aan en wellicht heel cliché maar: heb jij al nagedacht over hoe jij Kerst gaat vieren? Het is het ideale moment om gezellig met familie, vrienden en/of collega’s bij elkaar te komen en heerlijk te eten. Waarschijnlijk gaat dit gepaard met verrukkelijk eten en een hoop drank. Wellicht is het dit jaar tijd voor verandering en wil je het toch eens anders aanpakken?! In dit artikel leer je meer over een gezond kerstdiner en en dat een gezond diner ook verschrikkelijk lekker kan zijn!

Het gebruik van ingrediënten

Hoe gezond of hoe ongezond je gerecht is komt uiteindelijk neer op de ingrediënten die je gebruikt. Klinkt logisch natuurlijk en het is erg belangrijk om daar te starten als je een gezonde maaltijd voor je vrienden, familie of collega’s wilt bereiden. Ga voor verse groenten, smaakmakende specerijen, wees zuinig met zout en kies er misschien voor om het vlees over te slaan. Of is dit wel een heel gek idee? Het gaat uiteindelijk natuurlijk om de balans en je mag jezelf best eens verwennen tijdens de kerstdagen.

Inzet van een cateraar

Kerstdiner gezond

Heb jij misschien niet zo veel verstand van koken of wil je dit jaar eens lekker achterover leunen, dan kan een cateraar alles voor je verzorgen. Met een specialistische kerst cateraar in Den Haag kan je al je dieetwensen bespreken en zo ook kiezen voor een gezond assortiment. Zo ben je zeker van heerlijk eten, bereid door professionele koks en toch een gezonde Kerst. Mag je daarna weer oliebollen eten bij Oud en Nieuw.

De drankjes bij Kerst

Bij een heerlijke kerstmaaltijd mogen uiteraard de drankjes niet ontbreken. Iedereen heeft wel een oom in zijn of haar familie die toch wel van een borreltje houdt. Om iedereen te laten genieten van het mooie moment is het slim om een brede keuze aan dranken te serveren. Echter wat veel mensen niet weten: in vele alcoholische drankjes zit veel suiker. Zeker in de mixdrankjes wordt er suiker gebruikt om het lekker zoet te maken. Wil je dit jaar toch je oom niet teleurstellen door non-alcoholisch bier te serveren, en toch te gaan voor een borrel? Kies dan voor heldere dranken zoals vodka, gin of tequila. Deze bevatten de minste toevoegingen en bewegen zo sneller door je lichaam. 

Na het lezen van dit artikel heb je hopelijk behoorlijk wat inspiratie en ben jij klaar om een fantastische Kerst te vieren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here