Drink jezelf gezond: 10 redenen om meer thee te drinken!

0
1337

Thee staat op nummer twee van het meest gedronken drankje ter wereld. Het wordt dan ook in alle landen over de gehele wereld veelvuldig gedronken en dat is niet voor niks. Het drinken van thee brengt veel voordelen met zich mee. Hieronder een lijst met 10 redenen waarom je meer thee zou moeten drinken.

Hydratatie

Voor een goede hydratatie is het noodzakelijk om zo een 1.5 liter water per dag te drinken. Dit is best veel en het kan soms lastig zijn om aan de 1,5 liter water te komen. Als je een paar grote koppen thee op een dag drinkt zit je zo aan de 1.5 liter. De variatie aan smaken van thee kunnen je dit een stuk makkelijker maken!

Antioxidanten

Doordat vooral de groene thee soort veel antioxidanten bevat helpt de thee het lichaam bij het vrij maken van schadelijke stoffen. Stoffen die het verouderingsproces zouden versnellen of sommige vormen van kanker veroorzaken. Door veelvuldig thee te drinken ondersteun je het lichaam om deze stoffen snel af te voeren en onschadelijk te maken.

Relaxmomentje

Drukke dag achter de rug? Niets helpt meer om te ontspannen dan een lekkere warme kop thee. Even een momentje voor jezelf.  Drink vlak voor je naar bed gaat een kop thee, wel zonder cafeïne en je zal heerlijk diep slapen.

Mooie huid

Als je last hebt van een onrustige huid kan het drinken van thee je daarbij helpen. Kies in dit geval voor de groene thee! De groene thee bevat veel stoffen zoals antioxidanten die ervoor zorgen dat de acne of eczeem in de loop van de tijd sterk zullen verminderden of zelf verdwijnen.

Spijsvertering

Verschillende soorten thee kunnen je helpen bij het verbeteren van je spijsvertering. In sommige thee zit namelijk een stofje wat de darmen sneller laat werken. Kies in dit geval voor thee waarin venkel, gember of kamille zit verwerkt. Deze kruidenthee kan ook bij maagkrampen wonderen doen. Drink dus dagelijks een paar koppen thee om je spijsvertering rustig te houden.

Bloeddruk

Miljoenen mensen hebben last van een veel te hoge bloeddruk. Het drinken van 3 koppen groene thee per dag kan helpen om een te hoge bloeddruk tegen te gaan. Er zijn verschillende onderzoeken hiernaar gedaan en het is bewezen dat de bloeddruk daalt zodra een persoon regelmatig groene thee drinkt.

Calorieën

Een groot voordeel van thee is dat je het onbeperkt kan drinken zonder een schuldgevoel hoeft te hebben. Thee bevat namelijk 0 calorieën. Het is dus het perfecte drankje voor tijdens het afvallen. En omdat je er zoveel verschillende smaken zijn kun je dus blijven variëren.

Gebit

Thee is een van de weinige dranken die ook gezond is voor je gebit. Zolang je er geen suiker in doet natuurlijk! Waar je bij zwarte thee wel voor moet oppassen is als je het vaak drinkt je tanden hierdoor wat kunnen verkleuren.

Frisdrank

Als je jezelf aan went om vaak thee te drinken laat je automatische de ongezonde frisdranken aan de kant staan. Heb je in de zomer toch zin in een lekker koud drankje kies er dan voor om zelf ijsthee te maken. Laat je thee afkoelen, pers een citroen of limoen uit en gooi er wat ijsklontjes in. Zo heb je een heerlijke gezonde ijsthee! Vind je de smaak toch iets te bitter kun je er altijd een paar druppels zoetstof aan toevoegen.

Metabolisme

Groene thee helpt je stofwisseling te versnellen. Als je wilt afvallen is groene thee dus een slimme keuze, groene thee bevat namelijk plantaardige eiwitten die je metabolisme versnellen en waardoor je dus makkelijker vet verbrand.