Dingen die je kunt proberen als je niet zo lekker in je vel zit

0
48

Zit je niet zo lekker in je vel, voel je je een beetje down of wil je iemand anders tips geven om op te vrolijken? Dan is deze blog een goed beginpunt. Heb je echt depressieve klachten, dan kun je daar beter professionele hulp voor zoeken natuurlijk, maar voor de dagen dat je je gewoon wat minder voelt kunnen deze tips je vast helpen. Bekijk ze dus gauw en pas de tips toe die bij je passen!

Chakratherapie

Wat is chakratherapie? Chakratherapie draait om het opnieuw openen van je chakra’s. Sommige mensen vinden het maar een beetje vaag, maar voor anderen kan iets als chakratherapie echt veel verschil maken. Wij zeggen; baat het niet dan schaadt het niet!

Playlist maken

Playlist maken

Er is al ontzettend veel onderzoek gedaan naar de effecten van muziek. Het kan helpen met concentratie, trauma’s verwerken en meer in het algemeen invloed uitoefenen op onze gemoedstoestand. Het is natuurlijk belangrijk dat je wel muziek in de playlist zet die je een beetje opvrolijkt of op een bepaalde manier prettiger laat voelen, maar alleen al het proces van het bouwen van de playlist kan ervoor zorgen dat je je beter gaat voelen omdat je wat afleiding hebt natuurlijk.

Goed boek lezen

Vergelijkbaar met de muziek kan een boek lezen ervoor zorgen dat je je gedachten kunt verzetten en zo beter om kunt gaan met een slechte dag of een negatief moment. Kies wel slim welk boek je leest natuurlijk, want van een zielig verhaal ga je je misschien niet persé veel beter voelen. Gelukkig zijn er nog genoeg andere boeken en goede verhalen waar je je gedachten mee kunt verzetten!

Sporten

Voor veel mensen is sporten een belangrijke uitlaatklep. Je kunt er even je ei in kwijt en nadat je een flinke training hebt gehad komt er serotonine vrij waardoor je je letterlijk gelukkiger gaat voelen. Het kan erg lastig zijn om jezelf te motiveren te gaan sporten wanneer je niet lekker in je vel zit, maar het is de moeite eigenlijk altijd waard!

Opruimen en schoonmaken

Soms kun je rust in je hoofd creëren door rust om je heen te bouwen. Dit kun je doen door op te ruimen en schoon te maken, waardoor je net als bij de andere tips uit dit lijstje je gedachten kunt verzetten en zo weer veel beter in je vel gaat zitten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here