We gaan weer richting het zomerseizoen! Dat betekent dat er weer veel vakanties aankomen en we koffers moeten gaan pakken. Waar een vakantie vaak bedoelt is om te ontstressen, levert het inpakken juist vaak stress op. Hoe pak je je koffer op een slimme manier in? Vaak is voor de meeste nog best een opgave, met het gevolg dat je hij niet meer dicht past. In deze blog vind je diverse trucs en tricks om veel spullen mee te nemen!

1. Maak een inpaklijstje

Ten eerste, maak een lijstje met alles dat je mee wil nemen. Zo voorkom je dat je geen dingen vergeet tijdens het inpakken. Door een simpele checklist te maken kan je alles afvinken als je het in je koffer hebt gedaan. Zo weet je zeker dat je alles bij je hebt! Online zijn er heel veel checklists te vinden als voorbeeld. Daarnaast is het een manier zodat je bewust moet nadenken over alles wat je meeneemt. Heb je dit wel echt nodig op vakantie, of laat ik het thuis om ruimte te besparen?

2. Kleding oprollen

Deze truc is er een die echt goed werkt, en waar je bovendien veel aan zult hebben. Door je kleding op te rollen inplaats het te vouwen bespaar je extra ruimte in je koffer. Zo kan je bijvoorbeeld weer een extra paar schoenen meenemen, of dat ene boek dat je nog moet uitlezen. Er komt namelijk minder lucht tussen en zo neemt je kleding veel minder ruimte in. Daarnaast kreukt je kleding niet tijdens de reis, een win-win situatie dus. Zeker de moeite waard om het te proberen!

3. Gebruik reisflesjes

Toiletproducten zoals zonnebrand, bodylotion en shampoo-flessen nemen vaak veel ruimte in. Kleine reisflesjes zijn hiervoor de oplossing! Je hebt namelijk voor een weekje vakantie echt geen hele shampoofles nodig! Deze kleine flesjes zijn vaak verkrijgbaar bij bijvoorbeeld de Hema of Etos. Doordat je niet een hele fles mee hoeft te nemen heb je minder gewicht in je koffer, en bespaar je dus een hoop ruimte.

4. Afsluitbare zak

In totaal mag je 1 liter aan vloeibare stoffen meenemen in je handbagagekoffer, maximaal 100 ml. per verpakking. Hieronder vallen onder andere gezichtsreinigers, crèmes, deodoranten, etc. Om lekken te voorkomen is het handig om alle vloeibare stoffen in een afsluitbare zak te stoppen. Door de druk van het vliegen kan het namelijk voorkomen dat dingen knappen en het in je kleding terecht komt. Daarnaast kan het voorkomen dat je bij de douane je vloeibare stoffen moet aantonen, een afsluitbare zak komt daar ook bij van pas. Zo hoef je niet je hele koffer te doorzoeken en heb je in tel alles bij elkaar!

5. Vermijd loze ruimte

Vul loze ruimtes zoveel mogelijk op met kleine dingen die je mee wil nemen. Zo kan je bijvoorbeeld je schoenen opvullen met sokken. Vul je brillenkokers met poetsdoekjes voor je bril, zo is deze beschermt en bespaar je ook weer ruimte. Als je tasjes meeneemt probeer deze dan ook zoveel mogelijk te vullen met bijvoorbeeld sieraden en accessoires.

6. Handdoeken

Badlakens en handdoeken nemen vaak veel ruimte in beslag en zijn bovendien ook best zwaar. Of je ze nou vouwt of rolt, er gaat altijd ruimte verloren. Check daarom eerst even het hotel waar je verblijft of er handdoeken aanwezig zijn. Vaak zit dit namelijk bij de kamer inbegrepen. Mocht dit nou niet zo zijn, dan is het handig om kleine handdoeken mee te nemen. Het is fijner als je 4 keer een schone wat kleinere handdoek kan gebruiken dan 2 stuks die je een aantal keer opnieuw moet gebruiken. Daarnaast is het een idee om je badlaken thuis te laten en te kiezen voor een hamamdoek. Deze zijn een stuk dunner, drogen sneller en nemen minder ruimte in.

7. Draag je kleren in laagjes

Je kan ook een hoop ruimte besparen door tijdens je reis extra laagjes aan te doen. Trek inplaats van die trui het topje met het vestje aan, zo heb je alweer een kledingstuk minder in je koffer. Daarnaast kan je de laagjes altijd uittrekken. Daarnaast is het slim om de zwaarste kleding aan te trekken, neem je slippertjes mee in je koffer en doe je sneakers aan tijdens de vlucht.

8. Mix & Match

Heb je altijd te weinig kleren bij je? Of wil je juist meer vrijheid qua kledingcombinaties? Zorg er dan voor dat je de kledingstukken met elkaar kan combineren. Zo kan je op dat leuke broekje 2 keer een ander t-shirt dragen, maar ook een leuke blouse. Hier kan je onder andere voor zorgen door neutrale kledingstukken mee te nemen zonder teveel printjes en felle kleuren.

9. Houdt wat ruimte over

Tot slot is het natuurlijk ook handig om wat ruimte over te houden. Zo heb je altijd een plekje voor een aantal leuke souvenirs. Of stel je voor, tijdens het dagje shoppen vind je een broek waarna je al maanden op zoek bent, die moet écht mee naar huis!

Als het goed is past er nu al veel meer in je koffer en ervaar je wat minder stress, dat scheelt weer. Veel inpakplezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here