Begin met afvallen op een gezonde en pijnvrije manier

0
346

Tegenwoordig is er zoveel informatie beschikbaar over afvallen. Hierdoor zie je soms de bomen door het bos niet meer. Iedereen geeft je wel (goedbedoelde) adviezen en tips, maar wat is nu precies goed voor jou? Voor sommige mensen kan het nog vervelender zijn om af te vallen. Dit kan zelfs pijn opleveren en ook voor het mentale vlak is het soms lastig om alles onder controle te houden. Met een duidelijk plan en eventueel een voedingscoach kom je al een heel eind.

Maak een voedingsplan om af te vallen

Als je wilt beginnen met afvallen, dan is het verstandig om een goed plan te maken. Dit kan door bijvoorbeeld een voedingsplan op te stellen. Hierin vermeld je o.a. wat je nog wel kan blijven eten en wat je beter kan vermijden. Daarnaast dien je voor jezelf op te schrijven:

  • Op welke tijdstippen je het beste kan eten
  • Op welke tijdstippen je het beste niet kan eten

Wanneer je een plan hebt, ben je er eerder geneigd om er hier aan te houden. Op internet zijn diverse tools te vinden, waarmee je een gemakkelijk schema kan maken. Over het algemeen zitten hier geen kosten aan verbonden. Het kan raadzaam zijn om dit bij een voedingscoach op te laten stellen. Je kunt hier immers nog vragen stellen en om advies vragen, zodat je structureel kunt afvallen.

Een voedingscoach kan het verschil maken

Heb je ook wel eens ervaren dat alles je even teveel wordt als je wilt afvallen? Dit dip momentje is voor elk persoon wel herkenbaar. Het leven is al druk genoeg en dan moet je ook nog eens minder of anders gaan eten. Je moet rekening gaan houden met je dagelijkse eetpatroon. Waar je eerst zorgeloos alles naar binnen kon werken, kan dit in je afvalperiode niet meer.

Al deze factoren brengen spanning met zich mee. Wanneer dit zich ophoudt, kan het leiden tot een gebrek aan energie en gebrek aan lust om je leven te leiden op een leuke manier. Om dit te voorkomen zijn er gelukkig coaches beschikbaar die dagelijks te maken hebben met zulke problemen. Het juiste advies kan er net voor zorgen dat je de drempel overwint en je helemaal voor het verliezen van de kilo’s kan gaan. Een (bekende) coach is bijvoorbeeld de voedingsadvies coach in Appelscha. Daarnaast kan je ook bij de volgende praktijken terecht voor voedingsadvies:

  • Elke van der Pol
  • Coach Kieftenbeld
  • Juliette Lendering

Uit ons eigen netwerk blijkt de voedingsdeskundige in Appelscha goede resultaten te leveren.

De oorzaak van het probleem aanpakken

Mocht je tevergeefs diverse methodes geprobeerd hebben, kan het handig zijn om een voedingscoach in te schakelen. Deze persoon pakt de oorzaak van het probleem aan. Een voedingsdeskundige gaat namelijk dieper in op het probleem. Men is hier vaak niet bewust van en raakt gedemotiveerd, op het moment dat het afvallen niet lukt. Het resultaat is dat men het ouder patroon weer voortzet. Wanneer je er voor gaat, moet je doorgaan tot jouw doel behaald is.

Een coach zoekt de kern van het probleem, waarom het afvallen niet lukt. Dit kan bijvoorbeeld zijn; te weinig eigenwaarde, te weinig sociale interactie of juist een extreem dieet om te sporten. Alle extreme vormen van eetgedrag zijn natuurlijk niet goed voor je. Zij helpen beter om het eetprobleem onder controle te krijgen.