7 tips om gezond geestelijk en lichamelijk oud te worden

0
176

Wat is nu het geheim van heel gezond, heel oud worden? Twee glazen rode wijn per week en toch maar stoppen met roken? Of misschien moet de jonge klare voortaan maar in de kast blijven en plaats maken voor vers geperste vruchtensappen? Met deze tips kun je op een normale manier, gezond geestelijk en lichamelijk oud worden.

 1. Rustig eten
  Een hele gemakkelijke tip die ook het dagelijkse genot nog eens vergroot. Je eten smaakt namelijk niet alleen beter als je er goed op kauwt, je voegt ook nog eens enzymen toe die de spijsvertering efficiënter maken. Een optimaal werkende spijsvertering haalt dan weer het maximum aan voedingsstoffen uit je voeding en dit houdt je lijf gezond.rustig eten
 2. Lachen is gezond
  Hoe meer je lacht, hoe positiever je in het leven staat. Hoe positiever je in het leven staat, hoe minder gevoelig je bent voor stress. Daarbij worden er bij het lachen ‘geluk stofjes’ in je hersenen aangemaakt die een kalmerende werking hebben en bijdragen aan een sterk immuunsysteem.
 3. Vraag om hulp
  Zit je niet lekker in je vel en lukt het lachen even niet meer? Trek op tijd aan de bel. Er is absoluut geen schaamte in het vragen om hulp en je wordt er uiteindelijk alleen maar wijzer van. Je kan altijd de hulp inroepen van een professional zoals een psycholoog in Utrecht. Baadt het niet dan schaadt het niet.
 4. Regelmatig bewegen
  Bewegen is natuurlijk gezond. Hoe meer we bewegen, hoe beter we ons voelen. Zowel lichamelijk als geestelijk. Bewegen is niet alleen van belang om je gewicht op peil te houden maar draagt ook bij aan gezonde hart- en bloedvaten en een goede bloeddruk. Daarbij is lekker buiten zijn goed voor het humeur.
 5. Vis eten
  Zet minimaal 1 keer per week een lekkere vette vis op het menu. Vis zit vol omega-3 vetzuren, krachtige antioxidanten en onverzadigde vetten; en dit heeft ons lichaam hard nodig om goed te kunnen functioneren.
 6. Sociale leven
  Een liefdevol en gevuld sociaal leven draagt bij aan een verbeterde gezondheid. Niet alleen hebben sociale contacten invloed op je geestelijke staat, maar je voelt je ook lichamelijk beter wanneer je voldoende in contact bent met anderen.
 7. Voldoende slapen
  Heel logisch, maar om goed te kunnen functioneren heb je voldoende slaap nodig. Met gemiddeld zo’n 7 tot 9 uur per nacht heb je voldoende energie om er de volgende dag tegenaan te gaan. Een slaaptekort leidt tot zowel geestelijke als fysieke klachten.