6 tips voor als je ziek bent

0
593

Het overkomt de beste eens op zijn tijd: de griep. Ziek zijn is vervelend en uitzieken in bed is het hetgeen wat dan het beste is. Je kan het niet voorkomen en er is geen pilletje voor, maar je kan zeker wel je lichaam ondersteunen bij het proces. Daarom bij dezen 5 tips voor als je ziek bent!

1. Ziek goed uit

Tegenwoordig hebben we het allemaal zo druk, en ziek zijn komt niet altijd even lekker uit. Daarom is het misschien verleidelijk om toch naar je werk te gaan en of minder lang uit te zieken dan daadwerkelijk nodig is. Doe dit niet. Neem de tijd om uit te zieken, anders is de kans groot dat je blijft doorkwakkelen. Ziek dus echt uit en ga niet naar je werk voordat je griep of andere malaise weg is.

Ziek dus goed uit! Hervat de dagelijkse bezigheden weer op als je je echt weer beter voelt. Als je dat niet doet is de kans heel groot dat je over een week of twee weer van voren af kan beginnen met deze tips. Dus: luister goed naar je lichaam, geef het rust, ontspan en neem je tijd.

2. Drink genoeg

Als je ziek bent, en vooral als je koorts hebt, is het belangrijk om goed te drinken. Je droogt sneller uit bij griep. Als je flinke dorst hebt, ben je eigenlijk al te laat. Drink dus genoeg. Citroen in je water geeft je lichaam wat meer vitamine C, en is verfrissend. Thee, muntwater of citroenwater, als je maar je lichaam hydrateert. Laat cafeïne even staan tijdens deze dagen, want dat droogt alleen maar uit en dat kan je lichaam niet gebruiken nu.

3. Eet gezond!

Het is extra belangrijk om je lichaam te voorzien van goede voeding tijdens je zieke dagen. Eet dus gezond! En met name extra vitamine C, hierdoor ondersteun je namelijk je immuunsysteem.

Eet veel groente en fruit en geen ongezonde vette happen of bewerkt voedsel. Hiervan ga je je alleen maar slechter voelen en dan duurt je ziek zijn misschien langer dan nodig is. Maak lekkere smoothies, eet salades en pak af en toe een stuk fruit of een rauwe groente voor tussendoor. Gezond eten is natuurlijk altijd belangrijk, maar als je ziek bent nog even extra om iets op te letten. Ook al heb je totaal geen honger, geef je lichaam wat het nodig heeft. Voor je het weet ben je zo weer op de been!

4. Douchen

Hoe slecht je je ook voelt: douchen is altijd een goed idee. Lukt dit echt niet, dan kan een washandje ook al wonderen doen! Je spoelt zo toch even alle bacteriën van je af en frisse nieuwe kleren kunnen je ook een stuk beter laten voelen. Dus douche, of nog fijner misschien: neem een bad met ontspannende olie. Geniet ervan en als jij weer schone frisse kleren in je bed of op de bank ligt, voel je toch een stuk lekkerder dan wanneer je de hele tijd in je zieke kleren ongewassen rondloopt.

5. Slapen

Misschien de beste tip wel, probeer veel te slapen. Je lichaam kan zo weer herstellen opladen. Probeer wat powernaps te nemen of slaap gewoon hoe lang jij wil. Je kan je lichaam geen beter kado geven dan heerlijke slaapsessies te houden! Slaap helpt je weerstand om weer op peil te raken

6. Ga naar buiten

Voel je al een beetje beter, maar nog niet optimaal? Ga dan even naar buiten! Ook als je ziek bent. Een korte wandeling kan echt wonderen doen. Haal een frisse neus en extra portie zuurstof, al is het maar voor tien minuten. Probeer even goed adem te halen en wat zonlicht te pakken. Je zal merken dat je je hierdoor weer een stuk beter voelt!

 

Als jij nu ziek bent: beterschap! Hopelijk heb je iets deze lijst. Als je nog aanvullende tips hebt vul ze dan hieronder in bij de comments!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here