Magnesium is een van de belangrijkste mineralen voor mensen. Het blijkt namelijk bij bijna alle processen in het lichaam een rol te spelen. Magnesium helpt bij de stofwisseling, het zorgt voor goede geleiding van de zenuwen, het helpt je lichaam ontspannen en doet nog veel meer andere dingen. Het gevolg is dat je ook heel veel (vage) klachten kunt krijgen als je een magnesiumtekort hebt. Gelukkig kun je met deze 6 simpele tips een magnesiumtekort voorkomen!

Tip 1: Eet veel groene groenten

Magnesium komt in grotere hoeveelheden voor in groene groenten. Met name in bonen, in linzen en in erwten komt magnesium veel voor. Helaas worden groene groenten steeds minder gegeten, omdat er gekozen wordt voor ongezonde producten. Het is daarom belangrijk dat je eens wat vaker gezond kookt, zodat je genoeg groenten binnenkrijgt.

Tip 2: Kies voor volkoren producten

Volkoren producten zijn goed voor je darmen en je stoelgang. Maar wist je dat ze ook magnesium bevatten? Witbrood en witte bloem bevatten veel minder magnesium dan volkorenbrood en volkorenmeel. Hetzelfde geldt ook voor pastagerechten. Ga dus liever voor volkoren-varianten want dan krijg je automatisch meer magnesium binnen.

Tip 3: Ga voor bananen en avocado’s

Hoewel bijna alle fruitsoorten wel wat magnesium bevatten, zijn er soorten die extra veel bevatten. Met name bananen en avocado’s staan bekend om hun hoge magnesiumgehalte. Ze  geven je net dat extra zetje dat je nodig hebt als je een magnesiumtekort wilt voorkomen.

Tip 4: Pure chocolade (70%)

Goed nieuws voor vrouwen die dol zijn op chocolade: pure chocolade bevat ook vrij veel magnesium. Met name de puurste chocola, van meer dan 70% cacao, bevat heel veel magnesium. Dat is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond! Een prima reden om wat extra te snoepen dus.

Tip 5: Vermijd stress

Magnesium is een mineraal dat stress tegengaat. Maar daardoor gebruikt je lichaam ook meer magnesium als je gestresst bent. Heb je last van stress, dan heb je meer magnesium nodig. Heb je niet genoeg magnesium, dan zul je je nog meer stress gaan voelen. Daardoor raak je in een negatieve spiraal: meer stress zorgt voor minder magnesium, wat weer zorgt voor meer stress… Er is maar een manier om hier uit te komen: flink wat extra magnesium nemen en stress vermijden. Goed slapen helpt ook om stress te verminderen.

Tip 6: Neem supplementen

Volgens de gezondheidsraad heeft ongeveer 60% van de Nederlanders te maken met een (licht) magnesiumtekort. Zij krijgen het niet voor elkaar om genoeg magnesium binnen te krijgen via hun voeding. Stress speelt daarbij ook een rol. Daarom zijn supplementen een verstandige keus. Je kunt bijvoorbeeld magnesiumtekort tegengaan met Orangefit. Door extra supplementen te nemen krijg je genoeg magnesium binnen, waardoor je je al snel een stuk beter voelt.

Magnesium is onmisbaar voor de werking van het lichaam. Je zult dan ook snel allerlei kwalen gaan krijgen als je een tekort hebt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om magnesium weer aan te vullen. Bovendien wordt een overschot weer uitgeplast. Je zult dus niet snel last krijgen van klachten door teveel magnesium. Natuurlijk is het bij gebruik van supplementen wel belangrijk dat je je houdt aan de aanwijzingen die erbij gegeven worden. Zo vul je je magnesiumtekort op een veilige en gezonde manier weer aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here