Deze 6 kruiden helpen je sneller afvallen

0
3848

Dat kruiden vaak een geneeskrachtige werking kunnen hebben is al vele jaren bekend maar het blijkt ook zo te zijn dat sommige kruiden het afval proces kunnen versnellen. Dus wanneer je op dieet bent en je wilt op een gezonde en verantwoorde manier afvallen voeg dan de volgende 6 kruiden vaker toe aan je gerechten. Afvallen op een gezonde en verantwoorde manier is belangrijk voor het behoud van een gezond lichaam. Dus let op je voeding, zorg voor voldoende lichaamsbeweging en vermijd bronnen die stress veroorzaken. Hier volgen 6 kruiden die een positieve werking hebben bij het afvallen.

Venkelzaad

De reden waarom je meer venkelzaad aan je gerechten zou moeten toevoegen tijdens het afvallen is omdat venkelzaad een grote vocht afdrijvende werking heeft. Het zorgt ervoor dat het overtollige vocht wat in het lichaam opgeslagen ligt snel kan worden afgedreven. De smaak van venkelzaad lijkt veel op die van anijs en door de zaadjes te roosteren wordt deze smaak nogmaals versterkt. 

Cayennepeper

De Cayenne oftewel de rode peper wordt vaak gegeten tijdens het afvallen omdat het de vetverbranding stimuleert. Je metabolisme gaat hierdoor sneller werken en dit zorgt ervoor dat de opgeslagen vetten snel kunnen worden verbrand. Door zijn pittig en vaak hete smaak wordt de peper veel toegevoegd aan gerechten om het meer pit te geven. Het vaak eten van pepers verminderd ook je eetlust. Probeer er altijd op te letten dat je de binnenste zaadjes verwijderd, deze zorgen namelijk voor de scherpe smaak.

Kaneel

Wanneer je tijdens het afvallen kaneel toevoegt aan je gerecht of smoothie zorgt dit ervoor dat je bloedsuikerspiegel minder snel zal stijgen. Doordat je bloedsuiker minder snel stijgt zal je lichaam ook minder insuline aanmaken wat weer voorkomt dat het overtollige glucose uit je voedsel wordt opgeslagen als vetcellen. Zo voorkom je dus dat je er te veel vet wordt opgeslagen. Kaneel werkt ook goed bij darmkrampen.

kaneel-kruiden-afvallen

Gember

Gember is een echt wondermiddel van moeder natuur en werkt zeer ontstekingsremmend. Maar ook voor de spijsvertering werkt gember uitstekend. Het zorgt ervoor dat je darmen sneller alle aanwezige giftige stoffen kan verwijderen. Ook zou het de calorie verbranding verhogen. Je kunt het beste thee trekken van een paar stukjes verse gember.

Lees ook: 6 redenen waarom zeewier zo gezond is

Komijnzaad

Komijnzaad is een specerij en heeft een sterke nootachtige smaakt. Hierdoor hoef je er maar een kleine hoeveelheid van te gebruiken in je gerechten. Deze specerij werkt ontgiftend en heeft ook een ontstekingsremmende werking. Doordat het ook veel ijzer bevat geeft het je energie om goed te kunnen sporten. Voeg dus wat vaker een lepel komijnzaad toe aan je smoothie voordat je gaat sporten.

komijn-kruiden-afvallen

Kurkuma

Is een echte detoxer en het zorgt ervoor dat je lichaam en vooral je lever weer goed gereinigd worden. Ook als je last hebt van een schommelende stofwisseling kan kurkuma er weer meer balans in terug brengen. Een goede stofwisseling zorgt voor een evenwichtig gewicht. Deze sterke antioxidant zorgt ervoor dat alle organen voor de volle 100% hun werking goed kunnen doen waardoor jij je weer fit en gezond gaat voelen.

Welke kruiden gebruik jij? Laat het ons weten in de comments hieronder!