5 tips voor een fijn seksleven

0
127

Voor sommigen altijd nog een taboe, voor anderen totaal niet: seks. Seks hoort nou eenmaal bij het leven, zonder bestonden we niet. Cliché, misschien, maar waar. Daarom kunnen we er beter geen doekjes om heen winden en geven wij hierbij suggesties voor een fijn seksleven. Want goede seks, wie wil dat nou niet? Bovendien is het hartstikke gezond, dus lees vooral even onze tips als je seksleven wel even een boost mag krijgen.

1. Gezonde leefstijl

We kunnen het niet genoeg propaganderen, maar werkelijk bijna alles begint bij een goede levenstijl. Als je niet gezond leeft, kan je ook niet verwachten dat je lekker in je vel zit, genoeg energie hebt, er stralend uitziet en een fantastisch seksleven hebt.

Daarom beginnen veel adviezen over gezondheid met een gezonde leefstijl. En ook voor seks geldt hetzelfde. Als je genoeg vitamines en mineralen in je lijft hebt, is dat ook een boost voor je libido en zit je ook lekkerder in je vel. Allemaal ingrediënten voor een goed seksleven, nietwaar? Libido-verhogende voedingsmiddelen zijn onder andere:

Bananen: bananen verhogen je libido doordat ze je serotonine-gehalte verhogen in de hersenen. Door dit stofje voel je je gelukkiger, kalm en fijn. En dat is ook handig voor tijdens de seks. Ook bevatten bananen veel B-vitamines en magnesium, wat ook zorgt voor een ontspannend gevoel. En laten we eerlijk zijn, vooral vrouwen moeten eerst kunnen ontspannen voordat ze (fijne) seks willen hebben. Stress en seks is nou eenmaal geen goede combinatie voor de vrouw.

Oesters: oesters werken ook libidio-verhogend, maar dat wist je waarschijnlijk al. Niet alleen oesters, maar alle zeevruchten werken als een afrodisiacum. Dit komt door de hoeveelheid zink in zeevruchten en dit verhoogt de productie van het testosterongehalte bij zowel mannen als vrouwen.

Chocolade: De cacao in chocolade verhoogt je dopamine en de aanmaak van endorfines, wat beiden zorgt voor een goed humeur. En een goed humeur is wel handig voor een goed seksleven.

Goed eten is dus key, maar vergeet ook zeker niet (genoeg) te bewegen. Een half uur per dag wandelen is al erg gezond. Kortom zorg eerst goed voor jezelf, dat is een goede basis voor een fijn seksleven.

2. Communicatie

Als je seksleven zich in een sleur bevindt, dan is het belangrijk om ten eerste hier met je partner over te hebben. Is er een reden waarom jullie seksleven even niet zo denderend is? Of speelt het al een lange tijd? Is er iets wat jullie kunnen veranderen? Soms hoeft het maar een ding te zijn wat al verschil kan maken. Kortom, praat met elkaar over de mogelijkheden en kijk of er andere mogelijkheden of wegen zijn. Als de band tussen jou en jouw partner versterkt wordt, komt dit ook ten goede in jullie seksleven.

3. Vergeet statistieken

Is jullie seksleven echt saai, of denk je dat meer? Denk niet aan ‘hoe het hoort’, want er zijn hier geen regels voor. Het maakt niet uit hoe vaak jullie seks hebben, het gaat om of jullie er beiden plezier van hebben. Denk dus niet aan hoe lang het moet duren, of hoe vaak want zo leg je alleen maar druk op iets wat juist ontspannend kan werken.

4. Slik supplementen

Ook supplementen kunnen zeker een ondersteuning zijn voor een goed seksleven. Hieronder stallen we de beste uit:

Maca – Maca is een knol afkomstig uit Peru. Daar werkt de plant gebruikt om paarden mee te voeden. Toen ontdekten de Peruanen dat de paarden glanzend en sterk werden en daardoor zijn ze het gaan vermalen tot supplementen voor de mens.

Maca is een goed supplement voor een beter seksleven, omdat het werkt als een adaptogeen. Dat is een stof die het lichaam aanzet tot verbetering én een betere balans van de productie van onze eigen hormonen. Zo wordt er onder andere meer testosteron aangemaakt, bij zowel mannen als vrouwen overigens.

Zink – we hadden het al eerder benoemd dat zeevruchten werken als een afrodisiacum. Dit komt door de hoeveelheid zink, dat de productie van het testosterongehalte bij zowel mannen als vrouwen verhoogt. Als je geen vis wil eten, of iedere dag oesters dan kan je ook zinktabletten slikken. Mannen verliezen ook veel zink bij het ejaculeren, daarom is vooral mannen zink een must om te slikken. Een handige manier om te checken of je zink kan gebruiken, is om naar je nagels te kijken. Vertonen ze witte plekjes? Dan heb je waarschijnlijk een tekort aan dit mineraal. Zink slikken dus!

5. Experimenteer in bed

Variatie in bed is wel handig voor een verrijkend seksleven. Als je nooit afwijkt van het scrip, is een sleur niet ondenkbaar. Zeker bij lange relaties, kan variatie soms hetgeen zijn wat jullie nodig hebben. Nu hoef je je niet meteen in een SM-pakje te hullen, maar bijvoorbeeld op andere plekken seks hebben kan al werken. Of denk eens aan andere posities in bed.

Nieuwe wegen ingaan kan heel spannend zijn en meer plezier in bed leveren. Kortom: variatie in bed kan uiteindelijk voor beiden meer betrokkenheid en plezier betekenen!

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here