5 tips om energiek wakker te worden zonder cafeïne

0
280

Heb jij ’s ochtend echt perse een bak koffie nodig om wakker te worden? Je bent niet de enige. De meerderheid van de mensen drinkt ’s ochtends koffie om energie te krijgen. Het nadeel van koffie is dat je na de korte energieboost gigantisch inkakt. Heb jij hier last van? Dan is het misschien een ideetje om naar een alternatief te zoeken. Om je een beetje in de goede richting te helpen hebben wij 5 tips om energiek wakker te worden zonder cafeïne op een rijtje gezet!

1. Een glas koud water

De meeste mensen slapen ’s nachts aan een stuk door. Dit is natuurlijk fijn en erg gezond voor je lichaam, maar hierdoor wordt je wel uitgedroogd wakker. Zet dus de avond van te voren een groot glas water klaar naast je bed en drink dit glas wanneer je wakker wordt in 1x helemaal leeg. Zo ben je ook gelijk klaarwakker en kun je fris aan de dag beginnen.

2. Eet een frisse appel

Een bak koffie zorgt er dan wel voor dat je snel energie krijgt, maar zoals we eerder al schreven kijkt de beruchte cafeïnedip om de hoek. Een beter alternatief is een appel. Natuurlijke suikers zorgen er – net als cafeïne – voor dat je energie krijgt. Deze energie gaat alleen niet zo snel weg als bij een bak koffie. Wij weten wel wat we kiezen!

3. Koude douche

Een andere manier om fris en fruitig aan de dag te beginnen is door te eindigen met een koude douche. Een gloeiend hete douche is natuurlijk heerlijk als je net je warme bedje uit bent, maar hier wordt je alleen niet echt ‘wakker’ van. Douche dus niet te warm en eindig met een minuutje koud water. Het is even doorbijten, maar je bent wel gelijk wakker!

4. De kleur rood

De kleur rood staat voor passie en vuur. Nu blijkt uit een onderzoek dat je van rood ook energie krijgt. Wetenschappers deden onderzoek naar het effect van kleuren op het energielevel van mensen en hier kwam uit dat mensen die veel rode kleding dragen over het algemeen meer energie hebben. Fabel of feit? Wij weten het niet, maar proberen kan geen kwaad!

5. Kauwgom

Ook kauwgom kan ervoor zorgen dat je meer energie krijgt. Kauw er dus voortaan maar lekker op los. Uit onderzoek blijkt dat mensen die kauwgom kauwen zich beter kunnen concentreren en een sneller reactievermogen hebben. Daarnaast kwam hier ook uit dat mensen die kauwgom kauwen beter gehumeurd zijn. Moeten we nog meer zeggen?

Lees ook: 10 Suikervrije recepten

Hoe zorg jij dat je energiek de ochtend doorkomt? Laat het ons weten in de comments hieronder!