De feestdagen staan alweer voor de deur, en voordat je het weet is de winter voorbij en breekt de bikini-periode alweer aan. Hoewel het altijd gezond is om je gewicht (en vooral datgene dat je eet) in de gaten te houden, kan het zomaar eens zijn dat je ineens op korte termijn flink wat gewicht wilt verliezen. Maar door allerlei gekke streken uit te halen zoals een crashdieet of andere ongezonde diëten, val je niet alleen op ongezonde manier af, maar komt het gewicht er ook net zo snel weer bij. Met deze handige tips kun je op een gezonde manier, op korte termijn gewicht verliezen.

  1. Vermijd suiker

Je wilt het misschien niet horen, maar de beste manier om gezond af te vallen is het mijden van suiker. Denk aan koekjes en chocolade, maar ook aan die paar glazen cola die je ‘s avonds of in het weekend drinkt. Suiker is nu eenmaal rommel, en ons lichaam kan er weinig tot helemaal niets mee. Mijd suiker dus ook geheel – ook geen schepje suiker in de koffie dus. Het zal een paar dagen wennen zijn, maar zodra je eenmaal door de ‘afkickperiode’ heen bent, zul je het verschil snel merken!

  1. Vermijd snelle koolhydraten

Naast suiker zijn er ook een aantal snelle koolhydraten die je beter uit de weg kunt gaan. Denk hierbij aan wit brood, pasta en eigenlijk al het brood dat niet volkoren is. Je lichaam behandelt deze snelle koolhydraten namelijk hetzelfde als suiker: en kan er dus helemaal niets mee. Daarnaast zorgt dat ongezonde brood ook nog eens voor opstoppingen.

  1. Beweeg iedere dag

Je kunt ontzettend goed op je eetpatroon letten en nog niet afvallen. Vaak komt dit dan omdat je niet voldoende beweegt. Het is echt essentieel om iedere dag te bewegen. Of je nu een half uurtje gaat wandelen, of uren in de sportschool doorbrengt: iedere activiteit telt. Download eventueel een handige fitness app die ervoor zorgt dat je iedere dag een x aantal oefeningen kan doen, en combineer dit met een sport als hardlopen of zwemmen.

  1. Eet planten

Planten zijn ontzettend gezond, en we eten ze veel te weinig. In principe is alles wat uit de grond komt, of aan een struik of boom groeit, ontzettend gezond. Gebruik gerust kruiden om de planten wat op smaak te brengen, maar probeer zout zoveel mogelijk te vermijden. Zout zorgt er namelijk voor dat je vocht vasthoudt, en ook dat zie je weer terug in de kilo’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here