4 tips om gezond en goedkoop te eten

0
126

Heb je ooit weleens getracht om echt alleen maar gezonde producten te eten, dan weet je ongetwijfeld dat de inhoud van je boodschappenmand duurder is dan je had gehoopt. Vers fruit, verse groenten, het zijn allemaal producten die je boodschappenlijstje duurder maken dan je eigenlijk had verwacht. Er zijn echter talloze manieren om gezond en goedkoop te eten, zonder dat je jouw bankrekening hoeft te plunderen.

1. Het boodschappenlijstje: Koop wat nodig is (en niet meer dan dat)

Is het je wel eens opgevallen hoeveel producten je koopt die je eigen niet nodig hebt? Veel producten koop je omdat je denkt dat het nodig is, maar die je in feite niet snel gebruikt. Door je boodschappenlijstje van te voren samen te stellen voorkom je dergelijke impulsaankopen. Wil je het nog slimmer doen, stel dan een lijst samen voor boodschappen die je de komende week nodig hebt. Als je jouw bezoeken aan de lokale supermarkt kunt beperken zal je ook niet in de verleiding komen om wat extra’s te kopen.

tips-goedkoop-eten-2

2. De markt: lekker goedkoop

Het klinkt heel burgerlijk, maar het is supereffectief: inkopen doen op de markt. Ben je gek op echt verse producten, sla dan je slag op de markt. In veel gevallen doe je niet alleen je portemonnee een plezier, je koopt ook nog eens producten die supergezond zijn. Zelfs als je de prijzen van de aanbieding in de supermarkt vergelijkt, ben je op de markt vaak nog goedkoper uit.

tips-goedkoop-eten-3

3. Peultjes en bonen: gezond & goedkoop

Vezels en mineralen behoren tot de belangrijkste voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Peultjes en bonen behoren tot de meest gezonde groeten doordat ze rijk zijn aan vezels en vitamines. Met name een goede hoeveelheid vezels nuttigen is goed voor de werking van je darmstelsel, daarnaast hebben vezels een belangrijke rol in ons afweersysteem. Het goede nieuws is dat deze groenten ook nog eens het goedkoopste zijn.

4. Ga na de super na het eten

Als je met een hongerige maag even snel boodschappen gaat doen is de kans groot dat je meer uit zult geven dan je van plan was. Logisch, al die lekkere producten zijn extra aantrekkelijk als je elf ook trek hebt, verstandig voor je portemonnee is het in ieder geval niet. Probeer het zelf uit door kort na het nuttigen van de lunch te gaan winkelen. De kans is groot dat je enkel het hoogstnoodzakelijke zult aankopen. Als je daarnaast zorgt dat je de bankkaart thuislaat en uitsluitend met contant geld betaald, dan kan je nooit meer uitgeven dan je budget het toelaat.

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!